“JET2 HOLİDAYS” TURİST YAĞDIRACAK

Jet2 Holidays CEO’su Steve Heapy; "Türkiye en güvenli destinasyonlardan biridir. Türkiye’de uzun soluklu çalışmak istiyoruz. Türkiye’deki tur operatörleri ve otelcilerimizin bizim firmamızı da kapılarını sonuna kadar açmalarını...

“JET2 HOLİDAYS” TURİST YAĞDIRACAK

Jet2 Holidays CEO’su Steve Heapy; "Türkiye en güvenli destinasyonlardan biridir. Türkiye’de uzun soluklu çalışmak istiyoruz. Türkiye’deki tur operatörleri ve otelcilerimizin bizim firmamızı da kapılarını sonuna kadar açmalarını bekliyoruz” dedi.

İngiltere’nin kuzey ülkelerinde Türkiye’de tatili ön plana çıkaran reklamlar yaparak, 56 uçağının 19’unu her hafta Dalaman’a gönderen Jet2 Holidays bu yıl Türkiye’ye 170 bin İngiliz turist getirmek istiyor. Geçtiğimiz yıl 100 bin turist getiren İngiliz Turizm Şirketi CEO’su Steve Heapy, Fethiye’de Otelciler Birliği ile ortak düzenlenen toplantıda 2014 yılı ve sonrası yatırım planları ile Türk Hükümeti ve otellerden beklentilerini anlatan sunum yaptı.

Fethiye’de Yacht Butik Hotel’deki toplantıya Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Yavuz Torunoğulları, Fethiye Turizm Alt Yapı Hizmet Birliği Başkanı Osman Otgöz, Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, TÜRSAB Fethiye Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Salih Taşkın ve çok sayıda turizmci katıldılar.

Jet2 Holidays uçaklarının koltuklarının daha hafif olması nedeniyle daha az petrol harcandığını, bu nedenle fiyatları daha aşağıya çekebileceklerini, her 20 kilo yerine 22 kilo taşıma hakkı verebileceklerini söyleyen Steve Heapy, İngiltere hükümetinin İngilizlerin İngiltere’de tatil yaparak, paranın dışarıya çıkmasını önlemek için reklam yaptığını da belirtip, “Bu yıl en az 170 bin turist Türkiye’ye getirilecektir. Otellerin kapılarının açılması halinde 2014 yılında bu rakamı 320 bine çıkarmak istiyoruz” dedi.

Toplantıda Genel Menajerler Emma Greay ve Zoe Towers’ta yaptıkları sunumda satış, pazarlama ve reklam yöntemleri hakkında bilgiler aktararak, Türkiye’deki pazarlarda büyüme oranlarının son durumunu anlatıp, Türkiye’ye en fazla turist getiren 3. şirket olduklarını söylediler.

Jet2 Holidays CEO’su Steve Heapy yaptığı açıklamada; “Türkiye’ye 5 yıl önce girdiğimizde hiç birşey yok gibiydi. Şuanda 59 uçağımızla yaklaşık 100 bin İngiliz turist getiriyoruz. Dalaman’a bu yıl haftada 19 uçak indiriyoruz. Türk hükümetinin ve otellerin desteği ile büyümek istiyoruz. Bu yıl 170 bin turist getirmeyi planladık” dedi.

“Suriye’deki savaş ya da Türkiye’ye karşı yapılan terör eylemleri kesinlikle İngilizleri korkutmuyor. Türkiye çok büyük ülke. Suriye ve bölge halkının sorunları var ama Türkiye en güvenli destinasyonlardan biridir. Türkiye istikrarlı bir hükümete sahip. Türkiye terörü yok etmek için etkin önlemler aldı. Müşterilerimizden böyle büyük şikayeti olan yoktur. Bu toplantıda 2014 yılı plan ve yatırımlarımızı anlatacağım” diyen Jet2 Holidays CEO’su Steve Heapy; “Seneye hedefimiz 170 bin turist getirmektir.

Türk hükümetinden ve tur operatörlerinden uçağı olup, turist getirmek isteyenlere destek olmalarını, sadece diğer 2 İngiliz şirketle değil, bizimle de çalışıp, kapılarını bize de açmalarını istiyoruz” dedi.

FETON Başkanı Yavuz Torunoğulları, “Bu şirket Türkiye’de giderek büyüyor. Her yıl yüzde 50 daha fazla turist getiriyor. 2013 yılı kontratlarını fiyat artırmadan geçmiştik. 214 yılında ise yüzde 6-7 oranda artış sağlandı. Biz kasım ayında da turist beklediğimizi söyledik” dedi.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.