İzmir’de Muğlalılar buluşması

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, İzmir’de yaşayan Muğlalıların kurduğu “Muğla İli ve İlçeleri Kültür Dayanışma Derneği”nin Kuşadası Efes Otelde yapılan geleneksel bahar yemeğine katıldı.Gece’ye Muğla Valisi...

İzmir’de Muğlalılar buluşması

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, İzmir’de yaşayan Muğlalıların kurduğu “Muğla İli ve İlçeleri Kültür Dayanışma Derneği”nin Kuşadası Efes Otelde yapılan geleneksel bahar yemeğine katıldı.

Gece’ye Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in yanı sıra Muğla Milletvekilleri Prof. Dr. Nurettin Demir, Mehmet Erdoğan ve İzmir’de yaşayan çok sayıda Muğlalı katıldı.

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer gecede yaptığı konuşmada: “Mutlaka tüm hemşeriler hemşerisi oldukları illeri severler ve sevmekte de haklıdırlar. Elbette ki Muğlalılar da memleketlerini severler, ama Muğla Allah’ın özene bezene yarattığı o kadar müstesna bir yerdir ki doğrusunu isterseniz Muğla’yı sevmek için Muğlalı olmaya gerek yok.” şeklinde konuştu.

Gecenin ev sahipliğini yapan Muğla İli ve İlçeleri Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Esat Karaöz, katılanları teker teker teşekkür etti ve bu buluşmaları çeyrek asırdır devam ettirmiş olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Konuşmaların ardından hep birlikte üzerinde derneğin logosu olan Muğla Bacası işlemeli pasta kesildi. Gecede daha sonra sırayla Muğlalı ses sanatçıları, Kültür Bakanlığı İzmir Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğundan Fethiyeli Tahsin Duru, TRT İzmir Radyosu THM sanatçısı Ortacalı Selcan Kökçen Şahin ve yine TRT İzmir Radyosu THM sanatçısı Yatağanlı Mustafa Özcan sahne aldı. İzmir’deki Muğlalılar 25. Yıl Gala Gecesinde Muğlalı sanatçıların söyledikleri Muğla türkülerini hep birlikte eşlik ettiler.

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.