İsviçre Muğla’yı tanıyacak

Muğla Valiliği ile ATM Dalaman Havalimanının sporsonluğunda, Pisagor Turizm rehberliğinde, Zürih Kültür ve Tanıtma Ataşesi Pınar Bilgen katkıları ile Almanya, İsviçre ve Fransa’da yayınlanan ayrıca internet üzerinden online...

İsviçre Muğla’yı tanıyacak

Muğla Valiliği ile ATM Dalaman Havalimanının sporsonluğunda, Pisagor Turizm rehberliğinde, Zürih Kültür ve Tanıtma Ataşesi Pınar Bilgen katkıları ile Almanya, İsviçre ve Fransa’da yayınlanan ayrıca internet üzerinden online olarak da takip edilebilen macera,spor, seyahat ve Lifesytle Dergisi olan Outdoor Guide’nin redaktörü, fotoğrafçısı ve eşlerinden oluşan dört kişilik ekip muğla’yı ziyaret ederek yaklaşık 10 gün boyunca Muğla’nın tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerini tanıdı ve inceledi.

Muğla’nın doğal güzelliklerini tanımak ve Muğla’yı doğa sporları yönünden derginin yayımlandığı ülkelerde tanıtmak amacı ile gelen İsviçreli ekibe tanıtım turu düzenlendi. Daha önceden bölgeyi doğa sporları açısından hiç görmemiş olan ekip Muğla’da geçirdikleri zaman süresinde bölgeyi keşfetti. Doğa sporları bakımından eşsiz güzelliklere ve olanaklara sahip Muğla ilinde, özellikle ekibin kamp yapabileceği yerler seçildi. Alternatif turizm ve doğa sporları açısından zengin bir yapıya sahip bölge İsviçreli ekibin beğenisini kazandı. İsviçreli ekip, Akyaka, Köyceğiz Gölü, Sultaniye Kaplıcaları, Metingöl, Sarıgerme, İztuzu Plajı, Dişibilmez Koyu, Çıkıcak Koyu, Göcek koyları ve Katrancı Koyu gibi bölgenin mavi ve yeşilin buluştuğu yerlerinde kamp yapma şansı elde etti.

Tur sonunda yapılan değerlendirme toplantısında açıklama yapan ekip, gerçekleştirilen tur ile ilgili yayımlanan çalışmanın sadece bu dergide değil diğer basın yayın kuruluşlarına da pazarlanabileceği dolayısıyla birden fazla gazete ve dergide yayımlanarak bölge tanıtımının daha etkin yapılmasının sağlanılacağını belirtti.

Ayrıca dergi editörleri toplantıda yaptıkları açıklamada, düzenlenen turun çok başarılı olduğunu ve yapılan etkinlikten çok memnun kaldıklarını dile getirdi. Diğer yandan, doğa sporları yapan kişilerin oldukça rağbet gösterdiği yayın olarak göze çarpan dergi ekibi, turun düzenlemesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Muğla ve ilçelerinde turizmin çeşitlendirilmesi ve 12 aya yayılması yönünden çok önemli olan doğa sporları, Ourdoor Guide Dergisi’nde yayımlanacak yazı ile İsviçreli doğa sporlarına tanıtılacak.

Bu haber toplam 95 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.