ISLAHA 562 MİLYON ÖDENEK

Muğla’da sık sık su taşkınlarına neden olan derelerin ıslah çalışmaları sürdürülüyor. Bu doğrultuda 70 derede yapılacak ıslah çalışmaları için 562 milyon TL ödenek ayrıldı. Taşkınların yaşandığı derelerden...

ISLAHA 562 MİLYON ÖDENEK

Muğla’da sık sık su taşkınlarına neden olan derelerin ıslah çalışmaları sürdürülüyor. Bu doğrultuda 70 derede yapılacak ıslah çalışmaları için 562 milyon TL ödenek ayrıldı. Taşkınların yaşandığı derelerden birisi olan Karamuğla Deresi için 3.5 milyon TL harcanacak.

Devlet Su İşleri (DSİ) 213. Şube Müdürü Mehmet İskender ve AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden, DSİ’nin Muğla yatırımlarının ele alındığı toplantı, ıslah çalışmaları devam eden ve 3,5 milyon lira proje bedeli bulunan Karamuğla Deresi yanında değerlendirildi. Muğla genelinde 2014 yılında 128 adet ıslah çalışması yapılacağı açıklanırken, bu çalışmalarda doğal dengenin korunacağı açıklandı.

“Hizmetin seçimi olmaz”

Muğla'da genelinde DSİ tarafından devam eden çalışmaları değerlendiren AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden, yerel seçimlerde Muğla'nın, tercihini kendilerinden yana kullanmadığını belirterek, “Biz hizmet etmek için seçim sonucuna bakmıyoruz, bakmayız. Bölgemizde bu güne kadar taşkın sonucu yerleşim birimlerine ve tarım arazilerine zarar veren onlarca dere ıslah edildi. Karamuğla Deresi de, kentin ortasından geçen ve zaman zaman çevresine zarar veren bir dere. Burada da çalışmalara başlandı ve önümüzdeki yıl tamamlanacak” dedi.

“Yönetim kanalizasyon ve su sorunu çözemedi”

Milletvekili Özden, mevcut yerel yönetimlerin bu güne kadar su ve kanalizasyon sorunlarını çözemediğini ileri sürerek, “Bu hizmetleri bile yerine getiremeyen bir yönetim neyi yapacak?. Biz hükümet olarak Bodrum’un suyunu da, Menteşe’nin, Yatağan’ın ve Ula’nın da suyunu halkımızın ihtiyacı olduğu için bu hizmetleri yerine getiriyoruz” dedi.

“Doğal denge bozulmayacak”

Karamuğla Deresi üzerinde yapılan çalışmalar ve Muğla genelinde DSİ tarafından sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi veren DSİ 213. Şube Müdürü Mehmet İskender, bölgede devam eden ıslah çalışmalarının çevreci bir çalışma olduğunu, doğal dengenin bozulmamasına dikkat ettiklerini kaydetti. İskender, "Çalışma yapılırken, yıllık yağış ortalaması değil, 100 yılda bir, aniden düşen yoğun yağış miktarı da ve ona yapılıyor. Muğla genelinde onlarca dere bu şekilde tamamlandı, bu yıl da 70 proje var. Bugüne kadar 67 milyon TL harcandı ve içinde bulunduğumuz yıl içi, 48 milyon lira başlangıç ödeneği gönderildi. Şu an çalışmaları devam eden Karamuğla deresindeki çalışmalar önümüzdeki yıl tamamlanacak” dedi.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.