İskoç turist için heyet gidiyor

Marmaris Turizm Birliği ve Güney Ege Otelciler Birliği (GETOB) heyeti, İskoç turistin bıçaklanmasının ardından görüşmelerde bulunmak üzere İngiltere'ye gidecek.Marmaris ilçesinde geçen hafta bir İskoç turist, çanta dükkanında...

İskoç turist için heyet gidiyor

Marmaris Turizm Birliği ve Güney Ege Otelciler Birliği (GETOB) heyeti, İskoç turistin bıçaklanmasının ardından görüşmelerde bulunmak üzere İngiltere'ye gidecek.

Marmaris ilçesinde geçen hafta bir İskoç turist, çanta dükkanında esnafın oğlu tarafından bıçaklanmıştı. Callum Peter Capson'ın bıçaklanması hem Türkiye’de hem de İngiltere’de büyük tepkiye neden oldu. İngiltere Büyükelçiliği başta olmak üzere çok sayıda acente olayla ilgili GETOB’u aradı. Marmaris Turizm Birliği ve GETOB olayın ardından kriz toplantısı düzenledi. İngiliz pazarında olumsuz etkiye yol açan bu olayla ilgili önümüzdeki günlerde bir heyetin İngiltere’ye gitmesi planlanıyor.

Marmaris’teki bir dükkana çanta değiştirmek için giden ve esnafın 15 yaşındaki oğlu M.K.E tarafından bıçaklanan 20 yaşındaki Callum Peter Capson'un tedavisi devam ederken, olay Türkiye’nin yanı sıra İngiltere’de de geniş yankı uyandırdı. Turistin bıçaklanmasının ardından İngiltere ayağa kalktı. Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Bülent Bülbüloğlu, yıl boyunca Marmaris’in tanıtımı için özveriyle çalıştıklarını belirterek yaşanan bu olaya tepki gösterdi. Bülbüloğlu, turistin bıçaklanması olayının İngiltere’de oluşturduğu olumsuz etkiye dikkat çekerek olayın duyulmasının ardından çok sayıda telefon aldıklarını söyledi.

Marmaris Turizm Birliği ile toplantı yaptıklarını da belirten Bülbüloğlu, olayın ardından bir heyeti İngiltere’ye göndermeyi planladıklarını kaydetti. Konuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı müsteşarının da kendilerini aradığını ifade eden Bülent Bülbüloğlu, ilgili odalara ve kamu görevlilerine çağrıda bulunup bu olayların bir daha yaşanmaması için önlem alınması gerektiğini söyledi. Meslek odalarından gerekli desteği göremediklerini de belirten Bülbüloğlu, sezon öncesi Esnaf ve Şoförler Odası’na toplantı düzenlemek amacıyla bir yazı gönderdiklerini ancak bu yazıya sadece Esnaf Odası’ndan yanıt aldıklarını, toplantıya katılım olmadığını söyledi. Bülbüloğlu, tatil destinasyonlarında güvenliğin önemli olduğuna da vurgu yaptı.

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.