İŞE BİSİKLETLE GİDİP GELEN PERSONELE ÖDÜL

Sinem KarakayaMenteşe Kaymakamlığı bahçesinde Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız’ın talebi ile yapılan Bisiklet Park Alanı kullanıma açıldı. Mesaiye düzenli olarak bisiklet ile gidip gelen Menteşe Kaymakamlığı personellerine...

İŞE BİSİKLETLE GİDİP GELEN PERSONELE ÖDÜL

Sinem Karakaya

Menteşe Kaymakamlığı bahçesinde Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız’ın talebi ile yapılan Bisiklet Park Alanı kullanıma açıldı. Mesaiye düzenli olarak bisiklet ile gidip gelen Menteşe Kaymakamlığı personellerine de Kaymakam Yıldız ve Başkan Gümüş tarafından hediyeler verildi.

Menteşe Belediyesi tarafından yapılan Bisiklet Park Ünitesi Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Menteşe İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gürcan Özdilek, Menteşe İlçe Emniyet Müdürü Emre Alay, Türkiye Bisiklet Federasyonu Muğla Temsilcisi İlker Cömert ve bisikletseverlerin katıldığı törenle açıldı.

Törende vatandaşlara örnek olması için Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, kaymakamlık bahçesinde bisiklet turu yaptı.

“İŞE BİSİKLETLE GİTMENİN BİRÇOK FAYDASI VAR”

Törende Bisiklet Park Ünitesi için Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’e teşekkür eden Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, “Hepimizin malumu olduğu üzere günümüzde ulaşımın şehirlerin en önde gelen sorunu. Şehirlerimizdeki bu önemli sorun aynı zamanda çevre ve sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. Zaman ilerledikçe de şehirlerimizin bu konuda daha iyiye değil kötüye gidiyor olmasının sebebi, ulaşımı trafik kavramı ile karıştırıyor olmamız. Ülkeler şehirlerindeki bazı büyük bulvarları yayalaştırarak hem kentlerini daha yaşanabilir sağlıklı bir çerçeveye taşımayı amaçlıyorlar hem de bisikletli ulaşım altyapısı yatırımlarını yıldan yıla arttırarak bisikleti, ulaşımın güçlü bir alternatifi haline getirmeye çalışıyorlar. Şehirleri gelecekte oluşması muhtemel kötü koşullardan kurtaracak olan ulaşım araçlarından en önemlisi bisiklet ve işe bisikletle gitmenin bireye ve kente sağladığı birçok fayda var. Aslında sadece işe değil,  okula, alışverişe, arkadaşlar ile buluşmaya bisiklet ile gitmek te son derece önemli. Okula bisiklet ya da yürüyerek giden çocukların sınıfa vardıktan sonra ilk 4 saat boyunca konsantrasyon ve öğrenme kapasiteleri, okula araba ile gelen çocuklara göre yüzde 8 daha fazla. Yani çocuk okula bisiklet ile gidince daha çok öğreniyor. Ayrıca bu pandemi dönemi, ulaşımda bisikletin önemini bir kez daha ortaya koydu”  dedi.

Bu nedenle mesaiye bisiklet ile gidip gelen personeli çok önemsediklerini belirten Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız kısa sürede bu sayının artması için personeli motive etmeye devam edeceklerini belirtti.

“MENTEŞE, BİSİKLET KULLANIMI İLE AVRUPAİ KENT DURUMUNA GELDİ”

Menteşe’nin bisiklet kenti olmasını çok önemsediklerini dile getiren Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Menteşemize yakışan çok güzel bir hükümet konağımız, kaymakamlık binamız şuan itibari ile hizmette. Belki de devasa bir kaymakamlık binasının yanında belki bütçede ve küçük bir bisiklet parkı ama bizler için çevre kenti bir Menteşe için çok önemsiyoruz. Artık Menteşemiz yapılan bisiklet yollarında ve gençlerimizin devamlı sahada, yollarda bisiklet kullanması ile beraber bir Avrupai kent durumuna geldi. Cumhurbaşkanlığı bisiklet turunda her yıl olduğu gibi Menteşe’den geçmesi de kentimizin tanıtımında da bisiklet kenti olma noktasında da biz çok önemsiyoruz ve çok büyük katkı sağlıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Daha çok bisiklet parkının olduğu bir kentte hep beraber yaşamak dileğiyle” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından işe bisiklet ile gidip gelen personellere teşekkür edilerek, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş tarafından hediye taktim edildi.

Bu haber toplam 115 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.