İşçiler işyerlerini terk etmedi

Muğla’daki 3 termik santralinin özelleştirilmesine karşı direnen Maden-İş ve Tes-İş’e bağlı işçiler işyerlerini terk etmiyorlar.Yatağan’da Tes-İş ve Maden-İş’e bağlı işçiler  iş yerlerini terk etmiyor. Muğla...

İşçiler işyerlerini terk etmedi

Muğla’daki 3 termik santralinin özelleştirilmesine karşı direnen Maden-İş ve Tes-İş’e bağlı işçiler işyerlerini terk etmiyorlar.

Yatağan’da Tes-İş ve Maden-İş’e bağlı işçiler  iş yerlerini terk etmiyor. Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün’de  Yatağan’a gelerek,  işçilere destek verdi.

Yatağan’da Termik santral ve Kömür Ocağı işçileri özelleştirmeye karşı eylemlerini devam ediyor. Tes-İş ve Maden-İş’e bağlı işçiler bir günlüğüne iş yerlerini terk etmiyor.

Eylem kapsamında Yatağan termik Santralı ve kömür havzalarında basın açıklamaları yapıldı. Maden-İş sendikası Şube Başkanı Süleyman Girgin;‘Yaklaşık 6 aydır eylemimiz devam ediyor. Bu gün iş yerlerimizi terk etmiyoruz. 23 Ocak Perşembe günü, Termik santral önünde saat 10.00 da toplanacağız. Saat 12.00 de yatağan’da Madenci heykeli önünden yaya olarak Muğla’ya yürüyeceğiz. Muğla sınırsızlık meydanında açıklama yapıp Ankara’ya hareket edeceğiz. Ankara’da Özelleştirme idaresi önünden sonuç alana kadar ayrılmayacağız. Teklif verme sürelerinin Nisan ayına uzatıldığı haberlerini aldık biz uzatma değil ihalenin iptalini istiyoruz’ dedi.

Gürün’den destek

Muğla Belediye Başkanı ve Büyük Şehir Belediye Başkan adayı Dr.Osman Gürün, Bayır Belediye Başkanı Cumhur Çoban, Kafaca Belediye Başkanı Murat Gökalp, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Güven, İl Genel Meclis üyesi  Burak Erbay, Yatağan Belediye Başkan aday adayı Mesut Günay, ve bir grup vatandaş, işçilere destek için Direniş çadırı ve kömür havzalarını ziyaret etti. Dr.Osman Gürün; ‘Ziyaretimiz sadece işçilere destek içindir. Kendilerine verdikleri mücadeleden dolayı kutluyorum. Yolları açık olsun’ dedi.

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.