İşçiler: 2 Mart’ta Muğla’dayız

Maden-İş ve TES-İş başkanları ve bağlı işçiler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyareti sırasında Muğla’da olacaklarını ve santralleri sattırmayacaklarını bir kez daha haykıracaklarını bildirdiler.Maden-İş ve TES-İş’e...

İşçiler: 2 Mart’ta Muğla’dayız

Maden-İş ve TES-İş başkanları ve bağlı işçiler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyareti sırasında Muğla’da olacaklarını ve santralleri sattırmayacaklarını bir kez daha haykıracaklarını bildirdiler.

Maden-İş ve TES-İş’e bağlı işçiler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı karşılamaya hazırlanıyorlar. Maden-İş Başkanı Süleyman Girgin ve TES-İŞ Başkanı Fatih Erçelik, ortaklaşa olarak yaptıkları açıklamada; “ Sayın Başbakan’ın ziyareti sırasında Muğla’da olacağı ve santralleri sattırmamak için hükümete yüksek perdeden haykıracağız.” Dediler.

Bundan yaklaşık 3 ay önce Başbakanın Muğla’ya ziyareti sırasında diyalog kapısını açık tutacaklarını açıklayarak başbakanla görüşme talebinde bulunduklarını hatırlatan Girgin ve Erçelik; “O görüşmede Başbakan bize “ihaleler ancak eksik evrak veya yetersiz fiyat teklifiyle iptal edilebilir, diğer türlü iptali imkânsızdır.” demişti

Ancak aradan geçen süre içinde imkânsız ve denilen bu da olmaz dedirten nice olayları tüm Türkiye olarak hayretle izledik.

Bir operasyona engel olabilmek için nasıl 6000 emniyet müdürü ve emniyet personelinin yerinin değiştirildiğini,Savcıların ellerindeki soruşturma dosyalarının alınarak nasıl tayin edildiklerini,Yargıyı denetim altına almak için HSYK yapısının düzenleyen kanunun,İstihbarat devleti oluşturmak amaçlı MİT yasasının,İfade özgürlüğünü kısıtlayan internet yasasının nasıl meclisten geçtiğini, basın özgürlüğünün, gazetecilere açılan telefonlarla nasıl baskı altına alındığının; Yani imkânsızların nasıl başarılabileceğini AKP hükümeti çok güzel gösterdi.”dediler.

Hükümetin özelleştirme konusunda geri adım atmadığını bildiren sendika başkanları; “Sadece özelleştirmeler konusunda geri adım atmadı.Yalnızca firmaların talebi üzerine istemeye canları sıkıla sıkıla ihale tarihlerini ertelediklerini söylediler o kadar.Yani kısacası ekonomik politikalarını “Satmak” üzerine kurmuş olan hükümet işyerlerimizi satma konusunda kararlılığını sürdürmektedir.

Biz de işyerlerimizi  “Sattırmamak” konusunda kararlılığımızı sürdürmekteyiz.

Bu nedenle Mart’ın 2’sinde Başbakan Muğla’ya geldiğinde, biz de Enerji ve Maden işçileri olarak orada olacağız ve Hükümete en yüksek perdeden sesleneceğiz. Sattırmayacağız” diye konuştular.

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.