İş öğrencilerin ayağına gidecek

Muğla Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen ‘İşbaşı Eğitim Bilgilendirme’ toplantısı Üniversite AKM salonunda yapıldı.Toplantıya Vali Fatih Şahin, AK Parti...

İş öğrencilerin ayağına gidecek

Muğla Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen ‘İşbaşı Eğitim Bilgilendirme’ toplantısı Üniversite AKM salonunda yapıldı.

Toplantıya Vali Fatih Şahin, AK Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden, Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı. Toplantıda, Muğla Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü’nden hizmet alan özel sektör temsilcilerine plâket ve teşekkür belgesi verildi.

Toplantının açılışında konuşan Muğla Çalışma ve İş Kurumu Müdürü İlyas Sarıyerli, 2013 yılında 250 değişik dalda kurs programı düzenlediklerini açıkladı. Sarıyerli, “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile öğrencilerimize yönelik iş bulma konusunda ilk defa detaylı bir çalışma içine girdik. İŞ-KUR olarak, kursiyerlere günlük 20 TL ile iş kazası ve meslek hastalıklarına karşı sigorta imkânı var. 2-10 işçi çalıştıran işyerlerine günlük 25 TL. aylık 650 TL kurumumuz tarafından ödeniyor. Eğer çalışan işçi 10 kişiden fazla ise, her 10 işçi başına 1 işçinin ücretini biz ödüyoruz. 2012 yılında 250 kişiye günlük 20 TL ödeyerek girişimcilik eğitimi verildi” dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Üniversitede ilk defa yeni bir uygulama başlattıklarını belirterek, “Bu uygulamamız ile artık iş öğrencimizin ayağına gidiyor. Öğrencilerimiz kapı kapı dolaşarak iş aramayacak. Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizde İş-Kur irtibat masası açıldı. İş başvurusu yapacak öğrencilerimizin iş başvuruları ayaklarına geldi. Üniversite olarak edindiğimiz bilgileri halkımıza aktarma gibi bir görevimiz var. Öğrencilerimizi sektör ile tanıştırıyoruz. Bu proje üniversitemiz için son derece önemli. İşbaşı eğitim programı Türkiye’de bir reform niteliğinde. Öğrenciyi kapı kapı dolaşmaktan kurtardığı gibi işi öğrencinin ayağına getiriyor” dedi.

Konuşmaların ardından Muğla Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü kanalıyla işçi istihdam eden kuruluşlara teşekkür belgesi verildi.

Bu haber toplam 105 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.