İş-Kur’dan talep araştırması

Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Muğla Merkez ve ilçelerde toplam 171 işyeri iş ve meslek danışmanların tarafından ziyaret edilerek işgücü piyasasının durumu ortaya çıkarılacak.Muğla Çalışma...

İş-Kur’dan talep araştırması

Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Muğla Merkez ve ilçelerde toplam 171 işyeri iş ve meslek danışmanların tarafından ziyaret edilerek işgücü piyasasının durumu ortaya çıkarılacak.

Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, işletmelerin eleman ihtiyaçlarının daha hızlı ve etkin bir şekilde karşılanmasını sağlamak amacıyla 11-29 Kasım 2013 tarihlerinde “2013 Yılı İkinci Dönem İşgücü Piyasası Talep Araştırması” gerçekleştirecek.

Araştırmayla; işgücünün yapısı, çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımları, ihtiyaç duyulan işgücü için talep edilen eğitim ve beceri durumları, temininde güçlük çekilen meslekler ve teminde güçlük çekme nedenleri ile 2014 yılında işgücü piyasasında mesleki değişim beklentilerine ilişkin bilgiler derlenecek.

Türkiye İşgücü Piyasası Talep Araştırması; işletmelerin Kurum hizmetleri konusunda bilgilendirilmesi, yükümlülükleri ve hakları ile ilgili olarak işletmelere danışmanlık hizmeti verilmesi, aranan niteliklerde işgücü yetiştirilmesine yönelik işletmelerle işbirliği yapılması, işletmelerin İŞKUR’un sunduğu diğer hizmetlere ilişkin görüş ve önerilerinin alınması amaçlarına da hizmet edecek.

Muğla Merkez ve ilçelerde toplam 171 işyeri, İş ve Meslek Danışmanları tarafından ziyaret edilerek işgücü piyasasının fotoğrafı çekilecek. Araştırma sonucunda oluşturulacak “İşgücü Piyasası Analiz Raporu” çalışma hayatının aktörlerine daha sağlıklı veriler sunulmasına katkı sağlayacak.

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.