İş Dünyası Euro, Dolar ve Altın’ı konuştu

Bodrum Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği (BESİAD) ile Bodrum Deniz Ticaret Odası, Piri Reis Üniversitesi Ekonomi Akademisyenleri’nin katıldığı, ‘Seçimin ve olası bir koalisyonun, Türkiye Ekonomisi’ne etkileri ile önümüzdeki...

İş Dünyası Euro, Dolar ve Altın’ı konuştu

Bodrum Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği (BESİAD) ile Bodrum Deniz Ticaret Odası, Piri Reis Üniversitesi Ekonomi Akademisyenleri’nin katıldığı, ‘Seçimin ve olası bir koalisyonun, Türkiye Ekonomisi’ne etkileri ile önümüzdeki dönemde euro, dolar ve altın fiyatlarına yansıyacak olan etkileri’ üzerine bir panel düzenledi.

Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Taner Berksoy ile İktisadi ve İdari Bilimler Dekan Yard. Prof. Dr. Erhan Arslanoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı panel, Mezetba Restaurant’ta gerçekleşti.

Yunanistan krizinin,Türkiye üzerine etkilerinin de yorumlandığı panele Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, BODER Başkanı Halil Özyurt, TÜRSAB Başkanı Sevinç Gökbel, Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu, BESİAD Başkanı Uğur İlhami Özden, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, bazı Belediye Meclis ve BESİAD Üyeleri katıldı.

“Avrupa haksız rekabet uyguluyor”

Piri Reis Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dekan Yard. Prof. Dr. Erhan Arslanoğlu, Amerikan Merkez Bankası (FED) politikaları, Yunanistan ve Çin ekonomisinin geleceği üzerine bir sunum yaptı. Yunanistan krizinin Türkiye’deki etkilerini de değerlendiren Dr. Erhan Arslanoğlu, Avrupa ülkelerinin turistlerini yaşadığı kriz nedeniyle Yunanistan’a gönderdiğini söyledi ve “Avrupa Ülkeleri, alacaklarını tahsil etmek istiyor ama bu haksız bir rekabettir.” diye konuştu.

“Bizim enflasyonumuzun iki nedeni, kurdaki artış ve tarımdaki yapısal sorunlarımızdan kaynaklı gıda fiyatları!” diyen Arslanoğlu, “Ana neden cari açığımız, dış açığımız. Tasarruflarını ve katma değerini artırması gereken bir Türkiye şart!” diye vurguladı.

Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan ise şirketlerin yeni dönemde nasıl bir yol izlemesi ve nelere dikkat etmesi gerektiğini anlattı. Yatırımcılığın bir sabır işi olduğunu söyleyen Dr. Oral Erdoğan, finansal risklerden de söz etti.

“Cari açık dış kaynaktan”

Piri Reis Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Taner Berksoy, Yunanistan krizinin siyasi olduğunu belirtti. Türkiye’nin yatırımları için dışarıdan kaynak bulmak zorunda kaldığını söyleyen Dr. Taner Berksoy, ekonomi sorununu dış kaynak olarak yorumladı ve Türkiye’deki cari açığının çok büyük bir kısmının enerji ithalatından kaynaklandığını söyledi.

FED kararlarının, önümüzdeki dönemlerde Türkiye’yi daha çok etkileyeceğinin altını çizen Berksoy, “Oxford’daki bir araştırmada, dünyadaki en kırılgan ülkenin Türkiye olduğu belirtildi. Türkiye’nin hem kaynak ihtiyacı var, hem de düzgün yönetilmiyor. Sonbahar ya da yıl sonu çok ciddi türbülans ile geçecek, ona göre önlem alın!” uyarısında bulundu.

Panelde yenen iftar yemeği öncesi ve sonrası, dinleyicilerden gelen sorular da yanıtlandı.

Bu haber toplam 64 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.