İNGİLTERE TÜRKİYE’Yİ KIRMIZI LİSTEYE ALDI

İngiltere, koronavirüsle mücadele kapsamında Türkiye’yi ‘kırmızı seyahat yasağı’ listesine aldı. İngiliz hükümeti, bilimsel veriler ve halk sağlığı uzmanlarının tavsiyesi ışığında, 12 Mayıs’tan itibaren, Türkiye’den...

İNGİLTERE TÜRKİYE’Yİ KIRMIZI LİSTEYE ALDI

İngiltere, koronavirüsle mücadele kapsamında Türkiye’yi ‘kırmızı seyahat yasağı’ listesine aldı. İngiliz hükümeti, bilimsel veriler ve halk sağlığı uzmanlarının tavsiyesi ışığında, 12 Mayıs’tan itibaren, Türkiye’den uçuşların yasaklanacağını ve son 10 gün içinde Türkiye’de bulunan kişilerin 10 gün karantinada kalacağını açıkladı.

Mikail Zeybek

İngiltere, vatandaşlarının kısıtlamasız olarak seyahat edebileceği 12 ülkeyi açıkladı. Söz konusu ülkeler arasında Türkiye yer almıyor. İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği de alınan kararla ilgili olarak Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

UÇUŞLAR YASAKLANACAK

“Seyahat uyarısı: Türkiye, 12 Mayıs'tan itibaren İngiltere'nin ‘kırmızı seyahat yasağı’ listesine eklenecek. Karar, en son bilimsel verilere ve pek çok uzmanın halk sağlığı tavsiyelerine dayanılarak alınmıştır. Birleşik Krallık vatandaşları ve diğer kişiler için önemli bilgiler. 12 Mayıs Çarşamba 04:00'ten (İng. saati) itibaren, Türkiye'den İngiltere'ye direkt uçuşlar yasaklanacak ve Türkiye yasaklı seyahat listesinde (kırmızı liste) olacak. Son 10 günde Türkiye'de bulunmuş veya Türkiye üzerinden geçiş yapmış, oturum izni olan Britanya, İrlanda üçüncü ülke vatandaşlarının hükümet onaylı bir tesiste 10 gün karantinada kalmaları gerekecek. Son 10 gün içinde Türkiye'de bulunmuş veya Türkiye üzerinden geçiş yapan diğer ziyaretçilerin İngiltere'ye girişi reddedilecektir.”

TATİLE GİTMEYİN

İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, Türkiye, Maldivler ve Nepal’i kırmızı listeye dahil etti. Shapps, İngiltere’de, kırmızı listedeki ülkelere zorunlu olmayan seyahatler illegal olduğunu ifade etti. Shapps, sarı ve kırmızı listelerdeki ülkelere tatile gidilmemesi gerektiğini kaydetti.

Bu haber toplam 154 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.