İNGİLİZLER DERS VERDİ

Ülkemizde hayvanlara şiddet, taciz uygulanıp hatta hunharca katledilirken, İngiliz Büyükelçi ve eşi adeta ders verdi. Büyükelçi ve görme engelli eşine Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i ziyareti sırasında Star adlı refakatçi...

İNGİLİZLER DERS VERDİ

Ülkemizde hayvanlara şiddet, taciz uygulanıp hatta hunharca katledilirken, İngiliz Büyükelçi ve eşi adeta ders verdi. Büyükelçi ve görme engelli eşine Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i ziyareti sırasında Star adlı refakatçi köpek de eşlik etti.

Ülkemizde hayvanlara şiddet, taciz uygulanıp hatta hunharca katledilirken İngiltere büyükelçisi ve eşinin Muğla Valisi’ne ziyareti adeta bir ders niteliğinde idi. İngiltere’nin yeni Ankara Büyükelçisi Richard Moore, Türkiye’de İngiliz turistlerin en fazla ilgi gösterdiği Muğla’da ziyaretlerini sürdürüyor. İngiliz Büyükelçi Richard Moore, eşi görme engelli Magie Moore ile birlikte Muğla valisi Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret etti. Ziyarette İngiltere’nin Marmaris Fahri Konsolosu Ali Doğan tugay da büyükelçiyi eşlik etti.

Büyükelçi Moore’u Muğla’da ağırlamaktan mutlu olduğunu söyleyen Vali Güvençer, Sizi Muğla’dan ağırlamaktan hem şahsım, vilayetim, Muğlalı hemşehrilerim adına şeref duyuyorum, hoş geldiniz. Temsil ettiğiniz ülke Türkiye ile tarihi bağları itibariyle gerçek anlamda son derece önemli. Şu anda NATO’nun üyesi ülkeler olarak, Avrupa Birliği’nde yollarını birleştirecek ülkeler olarak hem dünya coğrafyasında, hem bölge coğrafyasında tarihi süreç içerisinde iki önemli ülkeyiz. Muğla özellikle çok sayıda İngiliz misafiri ağırlayan aynı zamanda İngiliz vatandaşlarını uzun süreli kendi topraklarında misafir eden onları seven, onlarla kaynaşıp karşılıklı kültür alışverişi yapan bir ilin Valisi olarak da ben size hoş geldiniz diyorum. İnsan olarak dostlarla güzel sohbetler yapmak bizi dinlendiriyor” dedi.

“Çıraklık dönemim Türkiye’de geçti”

Muğla’ya gelen 3 milyonu aşkın yabancı ziyaretçi içinde 2013 yılında 1 milyon 337 bin 45 kişi ile İngiliz turistler alırken, Büyükelçi Moore, Fethiye ve Marmaris’i ziyaret ettiğini, Muğla’ya hayran kaldığını söyledi. Vali Güvençer’i ziyaretinde Türkçe konuşan Büyükelçi Moore, “Britanya ile Türkiye ilişkileri çok sağlam. Özellikle bu dönem sizin için çok yoğun bir dönem. Seçim dönemindesiniz. Normal zamanlardan daha yoğun bir programınız var. 2014 yılına bakacak olursak ilişkilerimiz çok iyi. Diplomatik ilişkilerimiz geçmişe dayanıyor. Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılımına en çok desteği İngiltere vermektedir. İngilizler Muğla’yı çok seviyorlar. Ben çıraklık dönemini burada geçirdim. Bizim ailemiz Türkiye’de başladı. Kızımız İstanbul’da dünyaya geldi. Türkiye’nin geleneği çok güzel, insanları çok misafirperver. Muğla’da bulunan İngilizler bu geleneği seviyorlar” dedi.

Star ilgi odağı oldu

İngiltere’nin yeni Ankara Büyükelçisi Ricnhard Moore’nin görme engelli eşi Magie Moor’u eşlik eden rehber köpek Star ziyaretin ilgi odağı oldu. Valilik makamında sahibinin yanından ayrılmayan Star isimli köpeğe Vali Güvençer büyük ilgi gösterdi. İngiliz Büyükelçi’nin eşine ait ‘Star’ isimli rehber köpek, Büyükelçinin eşi Magie Moor’un yanından hiç ayrılmıyor. Valilik merdivenlerini çıkarken, sahibine eşlik eden ‘Star’ isimli rehber köpek, valilik makamında da yanından hiç ayrılmadı.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.