İlmiye Çığ yaş gününü Bereket Bayramı’nda kutladı

Ünlü Sümerolog, Araştırmacı-Yazar Muazzez İlmiye Çığ, 100'üncü doğum gününü Bodrum’da ilk kez düzenlenen Karia Bereket Bayramı’nda kutladı.Çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış Anadolu’daki, kültür ve bereket...

İlmiye Çığ yaş gününü Bereket Bayramı’nda kutladı

Ünlü Sümerolog, Araştırmacı-Yazar Muazzez İlmiye Çığ, 100'üncü doğum gününü Bodrum’da ilk kez düzenlenen Karia Bereket Bayramı’nda kutladı.

Çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış Anadolu’daki, kültür ve bereket inancını korumak ve gelecek kuşaklara aktarılmasına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen 1. Karia Bereket Bayramı, Bodrum Kalesi Alt Avlu’da kutlandı.

Murat Can Canbay’ın sunduğu kutlamada aralarında Okay Temiz’in de bulunduğu grubun yaptığı canlı müzik eşliğinde Karia bölgesi bereket tanrıçaları geçidi ve bereket sunumları yer aldı. Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ’ın 100. doğum günü kutlamasının da yapıldığı 1. Karia Bereket Bayramı’na Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve eşi Hülya Kocadon’la modacı Cemil İpekçi, Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu ve kalabalık bir davetli gurubu katıldı.

Anadolu kültürüne hizmet etmiş bir kültür insanının o yılın bereket sembolü olarak seçilerek katılımı planlanan Karia Bereket Bayramı’nın ilk konuğu Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ oldu. Aynı zamanda 100. yaşını da kutlayan Çığ yaptığı konuşmada öncelikle çok mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi; “Burası Anadolu. Anadolu’muz o kadar değerli ki, buraya bir taraftan gelmişler bir taraftan çıkmışlar. Burada birbirlerine karışmışlar. Bazen kavgada etmişler ama hepsi kendi kültürünü buraya koymuş. Burası kültürler yatağı. Bu ülkenin değerini çok fazla bilmemiz ve gelecek kuşaklara aktarmamız lazım. Hangi memlekette var bu kültür?”

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Muazzez İlmiye Çığ’ın doğum gününü kutlayarak, “Zor günümde yanımda bulunup bana destek olduğunuz için size çok teşekkür ederim. Doğum gününüzü kutluyor sağlıklı ve mutlu nice yıllar diliyorum” dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve eşi Hülya Kocadon, Muazzez İlmiye Çığ’a doğum günü sebebiyle çeşitli hediyeler verdi.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.