İlkokul öğrencileri eylem yaptı

Marmaris’e bağlı Orhaniye Köyünde ilkokul öğrencileri köylerinde sürdürülebilir bir ulaşım için yürüdüler. Öğrenciler muhtardan güvenli bisiklet yolu ve park istedi.Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Orhaniye köyünde...

İlkokul öğrencileri eylem yaptı

Marmaris’e bağlı Orhaniye Köyünde ilkokul öğrencileri köylerinde sürdürülebilir bir ulaşım için yürüdüler. Öğrenciler muhtardan güvenli bisiklet yolu ve park istedi.

Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Orhaniye köyünde ilkokul öğrencileri “Sürdürülebilir ulaşım” için yürüyüş yaptı.

Orhaniye köyü İnci Narin İlkokulu öğrencileri, ulaşım sağlanırken gelecek nesillere de sağlıklı bir çevre aktarılabilmesi için bir proje başlattı. Öğrenciler hazırladıkları proje kapsamında pankartlar ile muhtarlık binasına yürüdü. Öğrenciler, muhtardan güvenli bisiklet yolu ve park istedi.

Proje kapsamında öğrenciler, ulaşımın çevreyi kirletmeden nasıl yapılabileceği konusunda çalışma yaptı. Okul binasına çevreci ulaşım araçları hakkında bilgi asan öğrenciler, bu çerçevede köylüler ve öğretmenlerle anket yaptı. Çevrelerindeki insanların ulaşımı nasıl yaptıkları konusunda veri toplayan öğrenciler, bisiklet kullanımını artırmak için ellerinde çeşitli dövizlerle köy içinde dolaştı. Daha sonra muhtarlık önüne gelen öğrenci grubu, muhtardan güvenli bir bisiklet yolu ve park istedi.

Muhtardan teşekkür

Öğrencileri muhtarlık önünde gören Muhtar Arif Ulupınar, önce şaşırdı. Ulupınar, duyarlı davranıp kendilerini uyardığı için öğrencilere teşekkür ederek şunları söyledi: "Çocukların yaptığı bir eylem değil, bir nevi hatırlatma. Bizleri bu yola doğru artık görevinizi yapın demeleri. Kendilerini kutluyorum ama kendileri de bundan sonra bisikletle görmek isterim. Motora filan binmesinler.“

Köyü pankartla gezen öğrenciler “Arabaya hayır, bisiklete evet”, “Motora hayır bisiklete evet” sloganları attı. Öğretmenler de öğrencilerin duyarlı davranışlarından etkilenip araba yerine toplu ulaşım araçlarını kullanmaya başladı.

Bu haber toplam 68 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.