İlk yılda Dünya 2’inciliği

Bu yıl faaliyete gecen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne bağlı İçmeler Turizm Meslek Yüksek Okulu öğrencisi Yasin Yılmaz, yurtiçi ve yurtdışından 31 Üniversite öğrencisinin katıldığı ‘11. Uluslararası İstanbul...

İlk yılda Dünya 2’inciliği

Bu yıl faaliyete gecen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne bağlı İçmeler Turizm Meslek Yüksek Okulu öğrencisi Yasin Yılmaz, yurtiçi ve yurtdışından 31 Üniversite öğrencisinin katıldığı ‘11. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’nde dünya ikinciliği elde etti.

İstanbul Beylikdüzü Fuar Alanında gerçekleşen zorlu yarışmanın sonunda İçmeler Turizm Meslek Yüksek Okulunu temsil eden Yasin Yılmaz rakipleri arasından sıyrılarak dünya ikincisi olarak gümüş madalya kazandı.

Öğrencileri Yasin Yılmaz ile gurur duyduklarını belirten İçmeler Yüksek Okul Müdürü Zekeriya Bingöl, “Yarışmaya başlamadan önce hocam inşallah bu defa size madalya kazandıracağım diyerek inancını belirtmişti. Ben de Yasin’e inandım. Kendisini yalnız bırakmayarak onunla beraber İstanbul’a gittim. Uluslararası bir yarışmada Üniversitemizin ve Yüksek Okulumuzun anonsun edilmesi yarışmada temsil edilmemiz bile bize yeterdi. Bunun yanında yarışmada gümüş madalyayı almamızda bizi ziyadesiyle memnun etti. Biz henüz daha çiçeği burnunda bir Yüksekokuluz. Hala uygulama Mutfağımız tadilatta. Öğrencilerimiz zor şartlarda yarışmalara hazırlanıyorlar. Şubat sonunda mutfağımız bittiğinde öğrencilerimize daha iyi koşullarda eğitim ve çalışma şartları oluşturacağız. Öğrencimiz Yasin Yılmaz çok gayretli ve çalışkan bir öğrencimiz. İzmir’deki yarışmada grup olarak altıncı oldular, daha sonra Antalya’daki yarışmaya katıldı. Yılmadı çalışmaya ve yarışmalara katılmaya devam etti. Çalışmasının semeresini de gördü. Uluslararası bir yarışmada ikinci olarak gümüş madalya kazanarak hem bizi, hem de kendisini sevindirmiş oldu. Ben Yasin Yılmaz’a ve ona devamlı yardımcı olan öğrencimiz Seba Şahinler’e çok teşekkür ediyorum. Başarıların devamını diliyorum” dedi.

11. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivalinde dünya ikinciliği kazanan Yasin Yılmaz, “Ben daha önce de bu tür ulusal ve uluslararası yarışmalara katıldım. Bu defaki madalyayla birlikte 2 gümüş, 4 bronz ve 1 Merit ödülü aldım. Gelecek yılki yarışmada altın madalya alarak Aşçılık Milli takımına girmeyi hedefliyorum. İzmir Enternasyonel ve Antalya Altın Kep yarışmalarında olduğu gibi İstanbul Gastronomi Festivali’nde de Yüksekokulumuzu en iyi şekilde temsil ettiğimi düşünüyorum. Gelecek yılki yarışmalarda daha iyi dereceler alarak Üniversitemizin ve Yüksekokulumuzun adını daha çok duyurmak için çabalayacağız. Yarışmaya hazırlanmamda yardımlarından dolayı Central Hotel Aşçıbaşı Rıfat Şengül ve Kervansaray Pastane Şefi Adem Kordalı’ya, yarışma süresince desteklerini benden esirgemeyen sınıf arkadaşım Seba Şahinler’e ve Yüksekokul Müdürümüz Zekeriya Bingöl’e çok teşekkür ediyorum. Bu Madalyayı desteklerinden dolayı Yüksek Okul Müdürümüz Zekeriya Bingöl adına kazandım” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 107 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.