“İlaçlamayı büyükşehir yerine biz yapıyoruz”

İlaçlama faaliyetlerinin Büyükşehir yasasıyla Büyükşehir Belediyesi’ne geçtiğini belirten Fethiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Durmuş Sazcı, vatandaşların mağdur edilmemesi için bu faaliyeti Fethiye Belediyesi olarak...

“İlaçlamayı büyükşehir yerine biz yapıyoruz”

İlaçlama faaliyetlerinin Büyükşehir yasasıyla Büyükşehir Belediyesi’ne geçtiğini belirten Fethiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Durmuş Sazcı, vatandaşların mağdur edilmemesi için bu faaliyeti Fethiye Belediyesi olarak yürüttüklerini, ancak ilaçlamanın yasa gereği Büyükşehir Belediyesi’nde olmasına rağmen ödenek tahsis etmemesinden dolayı durdurmak zorunda kaldıklarını açıkladı.

Fethiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Durmuş Sazcı yaptığı değerlendirmede, “İlaçlama faaliyetleri, ilgili mevzuatta Büyükşehir Belediyelerine yüklenen görevler arasında sayılmıştır. Danıştay 8. Dairesi’nin 2007/2600E. Ve 2008/2269K. Sayılı kararı ile de Türkiye genelinde vektörlerle mücadele görevinin Büyükşehir Belediyelerinde olduğunu hükmedilmiştir” ifadelerini kullandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesinin teşkilatlanma sıkıntısı aşılıncaya kadar ki süreçte Fethiyelilerin mağdur edilmemesi için ilaçlama faaliyetlerini Fethiye Belediyesi olarak yürüttüklerinin altını çizerek konuşmasını sürdüren Sazcı, “Şimdiye kadar bahsi geçen görevlerin Muğla Büyükşehir Belediyesinin tarafından yerine getirilebileceğine dair herhangi bir çalışma ya da ilaçlama faaliyetlerinin devamını sağlamak için Belediyemize ödenek tahsisi yapılmadığından kanunen görevlerimiz arasında sayılmamış olan ilaçlama faaliyetlerini Belediyemiz tarafından yerine getirilemeyeceğini Saygıdeğer Fethiye halkımıza bildiririz” dedi.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.