İl Özel İdare’de yolsuzluk

Muğla İl Özel İdaresi’nin 2012 yılında yaptığı harcamaları inceleyen Sayıştay Denetçisi, Yatağan ve Kavaklıdere’deki harcamaları yapan İlçe Özel İdare yetkilisi K.Y’nin yaklaşık 100 bin liralık usulsüz harcama ve...

İl Özel İdare’de yolsuzluk

Muğla İl Özel İdaresi’nin 2012 yılında yaptığı harcamaları inceleyen Sayıştay Denetçisi, Yatağan ve Kavaklıdere’deki harcamaları yapan İlçe Özel İdare yetkilisi K.Y’nin yaklaşık 100 bin liralık usulsüz harcama ve evrakta sahtecilik yaptığını belirledi.

Yaşanan gelişme sonrasında Muğla Valisi Fatih Şahin, usulsüz yapıldığı iddia edilen harcamaları soruşturmak üzere 3 kişilik bir komisyon oluşturdu.

Sayıştay Denetçisi tarafından tespit edilen hususlarla ilgili olarak özel idare yetkilisinin ifadesini alan komisyon savcılığa suç duyurusunda bulundu ve görevliyi açığa aldı Muğla İl Özel İdaresi’nin yaptığı harcamaları inceleyen ve yaklaşık 1 hafta boyunca kentte kalan Sayıştay Denetçisi’nin dikkati bir yolsuzluğu ortaya çıkardı.

Denetçi, Yatağan ve Kavaklıdere’deki harcamaları yapan İlçe Özel İdare yetkilisinin yaklaşık 100 bin liralık usulsüz harcama ve evrakta sahtecilik yaptığını tespit etti.

Sayıştay denetçisi tarafından yapılan incelemede, ilçe kaymakamlıklarının lojman onarım, malzeme ve hizmet alımı için harcanmış gibi gösterilen 2012 yılına ait harcamaların bir bölümünde   ‘’Evrakta Sahtecilik’’ ve ‘’Usulsüzlük’’  yapıldığı belirlendi.

İnceleme komisyonu kuruldu

Yaşanan yolsuzluk iddiasıyla ilgili olarak Yatağan Kaymakamı Hasan Tanrıseven ile Kavaklıdere Kaymakamı Metin Demirel’in bilgilendirildi ve Muğla Valisi Fatih Şahin’in talimatıyla olayı soruşturmak üzere 3 kişiden oluşan bir inceleme komisyonu kuruldu.

Dosyalar tek tek incelendi

Vali Şahin’in talimatıyla kurulan komisyonun 2012 yılında adı geçen özel idare yetkilisi K.Y tarafından satın alma işlemlerinin yer aldığı dosyaları tek tek incelediği öğrenildi.

Komisyon üyeleri daha sonra Yatağan’a giderek Sayıştay Denetçisi tarafından tespit edilen hususlarla ilgili olarak özel idare yetkilisinin ifadesini aldı.

İnceleme ve ifade işlemi sonrasında, Sayıştay denetçisi ile benzer tespitlerde bulunan biri vali yardımcısı 3 kişiden oluşan komisyon,  hazırladığı raporu Muğla Valisi Fatih Şahin’e sundu.

Açığa alındı

Komisyon daha sonra da Vali Şahin’in talimatı ile özel idare yetkilisi K.Y hakkında ‘’Evrakta sahtecilik ve usulsüz işlem yaptığı iddiasıyla’’ savcılığa suç duyurusunda bulundu ve K.Y hazırlanan rapor doğrultusunda Muğla Valisi Fatih Şahin’in talimatıyla açığa alındı.

Alınan bilgiye göre, Muğla İl Özel İdaresi’nin yaptığı harcamaları tek tek inceleyen Sayıştay Denetçisi’nin yaptığı tespitler ile inceleme komisyonu tarafından hazırlanan raporun Yatağan Cumhuriyet Savcılığı tarafından inceleneceği ve yapıldığı iddia edilen usulsüzlük ve evrakta sahtecilik olayı ile ilgili adli sürecin başlatılacağı bildirildi.

Bu haber toplam 129 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.