İL MÜDÜRLÜĞÜ REHBERLERİ GEZDİRDİ

Sinem Karakaya21 Şubat Dünya Rehberler Günü münasebetiyle Muğla Rehberler Odası ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde Muğla’nın Milas İlçesinde bulunan Beçin Ören Yeri, Euromos Antik Kenti ve İasos Antik Kenti...

İL MÜDÜRLÜĞÜ REHBERLERİ GEZDİRDİ

Sinem Karakaya

21 Şubat Dünya Rehberler Günü münasebetiyle Muğla Rehberler Odası ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde Muğla’nın Milas İlçesinde bulunan Beçin Ören Yeri, Euromos Antik Kenti ve İasos Antik Kenti gibi Milas’ın Kültürünü oluşturan antik şehirlere gezi düzenledi.

Düzenlenen geziye Vali Yardımcısı  Caner Yıldız, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl, Milas Müze Müdürü Mehmet Çelebi, Milas Turizm Danışma Büro Sorumlusu Ömer Güneş, Tanıtma Şube Müdürü Mehtap Yıldız Muğla Rehberler Odası Başkanı Hamdi Turhan ve Marmaris, Bodrum, Fethiye’den rehberler katıldı.

Bu organizasyon çerçevesinde Ören Yerlerinde yapılan çalışmalar incelendi. Antik Kentlerde bulunan anıtsal yapılar hakkında bilgiler edinildi. Beçin Kalesinde Kazı Başkan Yardımcısı Davut Oğuz eşliğinde İç Kale, Kale Önü çeşmesinde yapılan restorasyon çalışmaları incelendi. Ardından Ahmet Gazi Medresesi ve Taş Eserleri Müzesi gezildi. Ahmet Gazi beyin türbesinin de bulunduğu Medreseden sonra Menteşe Mezarlığına geçildi. Ardından Yelli Camisinde yapılan restorasyon çalışmaları incelendi.

Euromosta’da Kazı Başkanı Doç. Dr. Abuzer Kızıl eşliğinde antik kente inceleme yapıldı.  Zeyus Mabede hakkında bilgilendirme yapılarak Anfi Tiyatro da gezildi.

Daha sonra İasos Antik Kentine geçildi. Burada da Milas Müze Müdürü Mehmet Çelebi eşliğinde İasos Antik Kenti ve Kent içerisinde bulunan Agora, Meclis Binası (Bouleuterion), kent surları, geometrik döneme tarihlenen Nekropol alanı ve sonrasında kent içinde bulunan Balık Pazarı Açık Hava Müzesi gezildi.

Oldukça verimli geçen bu organizasyonun Rehberler Odası ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğinde devam etmesi planlandı.

İl Müdürü Zekeriya Bingöl, bu programı Rehberler Odası Başkanı Hamdi Turhan ile birlikte organize ettiğini belirterek, “Rehberlerimiz bizim turizm elçilerimizdir. Onlar için elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız. Rehberlerin, Rehberler Günü kutlu olsun” dedi.

Bu haber toplam 129 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.