İkizlerden biri umuda uçtu

Marmaris ilçesinde 7,5 aylık dünyaya gelen ve solunumu duran ikiz tüp bebeklerden biri, hava ambulansıyla Denizli’ye sevk edildi. Aile ikizlerin ayrılmasını istemeyince diğer bebekte kara ambulansı ile kardeşinin yanına gönderildi.4...

İkizlerden biri umuda uçtu

Marmaris ilçesinde 7,5 aylık dünyaya gelen ve solunumu duran ikiz tüp bebeklerden biri, hava ambulansıyla Denizli’ye sevk edildi. Aile ikizlerin ayrılmasını istemeyince diğer bebekte kara ambulansı ile kardeşinin yanına gönderildi.

4 yıl boyunca çocukları olmayınca tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olmaya karar veren Yavuz (33) ve Zeynep (28) Bozdemir çiftinin Marmaris’te özel bir hastanede 7,5 aylık olarak dünyaya gelen erkek ikiz bebeklerine Bora ve Dora ismi verildi. Doğumdan bir süre sonra solunumu duran Bora bebek, doktorların müdahalesiyle yaşama döndürüldü. Solunum rahatsızlığı 3. evrede olduğundan daha donanımlı bir hastaneye sevk edilmesine karar verilen Bora bebek için İzmir’den hava ambulansı istendi. Hava ambulansı Marmaris Devlet Hastanesi helikopter pistine indi. Bora bebek helikoptere alınarak hava yoluyla Denizli’de özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesine sevk edilmek üzere yola çıkarıldı. Aile ikizleri birbirlerinden ayırmak istemeyince sağlıklı olan Dora bebek de karayolu ambulansı ile kardeşinin tedavi göreceği hastaneye sevk edildi. Baba Yavuz Bozdemir, 5 yıl sonra baba olmanın buruk sevincini yaşadı.

İkizlerin doktoru Çocuk Sağlığı Uzmanı Doktor Salih Zeybek yaptığı açıklamada, “Bora bebek doğumdan sonra solunum problemleri yaşamaya başladı. Bebeğin birinci ve ikinci evre tedavisini hastanemizde yaptık ancak solunumu durdu. Tekrar solunumunu sağladık ve 3. evre tedavisi için Denizli’de bir hastaneye gönderdik. Diğer ikiz Dora bebek ise gayet sağlıklı. Aile ikisinin de bir arada olmasını istedi, bizde kara ambulansı ile Dora bebeği ikizinin yanına sevk ettik” dedi.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.