İKİZCELİLER’İN MÜCADELESİ SONUÇ VERDİ “MERMER OCAĞININ ÇED KARARI İPTAL EDİLDİ”

Muğla’nın Menteşe ilçesi İkizce Mahallesi’nde bulunan Ekizce Tepesi mevkiindeki sahada özel bir firma tarafından yapılması planlanan ve yöre halkı tarafından istenmeyen II-B Maden (Mermer) Ocağı projesi için verilen ‘Çevresel...

İKİZCELİLER’İN MÜCADELESİ SONUÇ VERDİ  “MERMER OCAĞININ ÇED KARARI İPTAL EDİLDİ”

Muğla’nın Menteşe ilçesi İkizce Mahallesi’nde bulunan Ekizce Tepesi mevkiindeki sahada özel bir firma tarafından yapılması planlanan ve yöre halkı tarafından istenmeyen II-B Maden (Mermer) Ocağı projesi için verilen ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir’ kararı Muğla 3. İdare Mahkemesi’nce iptal edildi.

Menteşe’nin İkizce Mahallesine kurulması planlanan mermer ocağı projesi için ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi gerekli değildir’ kararı verildi. Menteşe ilçesine bağlı İkizce Mahallesinde mermer ocağı yapılmasının planlanması, köylülerin tepkilerine neden olmuştu.

MUHTAR İMZA KAMPANYASI BAŞLATMIŞTI

İkizce Mahallesi Muhtarı Fatih Çakı, ‘ÇED gerekli değildir’ kararının ardından gazetemize yaptığı açıklamada yapılması planlanan mermer ocağı projesine köy halkı olarak karşı olduklarını ve İkizce Mahallesi’nin doğal kaynakları üzerinde olumsuz etkiler yaratacağını ifade etmişti.

KARAR İPTAL EDİLDİ

Menteşe Kent Konseyi’nce yapılan açıklamada, mahalle sakinleri adına açılan davada, Muğla 3. İdare Mahkemesi’nce “ÇED gerekli değildir” kararının iptal edildiği açıklandı.

Menteşe Kent Konseyi’nce yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Menteşe İlçemize bağlı İkizce Mahallesi Ekizce Tepesi Mevkiinde yapımı planlanan mermer ocağı projesine 02/04/2021 tarihinde “ÇED gerekli değildir” kararı verilmişti.

İkizce mahalle sakinlerimizin destek talepleri üzerine, Menteşe Kent Konseyi olarak çevre ve insan yaşamı üzerinde zararlı etkileri olacağını ön gördüğümüz bu faaliyetle ilgili olarak Mahalle Sakinlerinin desteklenmesi gerektiği sonucuna ulaşılmıştı.

Bu kapsamda; Konuya ilişkin hukuki süreçte de mahalle sakinlerinin desteklenmesine karar verilmiş, mahalle sakinleri adına açılan dava Yürütme kurulu üyemiz Av. Barış Aydın tarafından yürütülmüştür.

Yargılama aşamasında alınan bilirkişi raporu ile planlanan mermer ocağı projesinin çevre ve canlı yaşamı açısından olumsuz etkileri olacağı tespit edilmiş ve rapora uygun olarak Muğla 3. İdare Mahkemesi’nin 09/12/2021 tarihli kararı ile “ÇED gerekli değildir” kararı iptal edilmiştir.”

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.