İki “Sevgi Evi” açıldı

Muğla'da Gökkuşağı Kadın ve Aile Derneği'nce, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı iki sevgi evi, temsili bir törenle açıldı.Ula ilçesine bağlı Akkaya beldesindeki Yücelen Otel'de düzenlenen törene Vali Fatih Şahin'in...

İki “Sevgi Evi” açıldı

Muğla'da Gökkuşağı Kadın ve Aile Derneği'nce, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı iki sevgi evi, temsili bir törenle açıldı.

Ula ilçesine bağlı Akkaya beldesindeki Yücelen Otel'de düzenlenen törene Vali Fatih Şahin'in eşi Ayşe Şahin, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar'ın eşi Suzan Harmandar, Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Işık Şükran Er, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurzile Çavuşoğlu, daire müdürlerinin eşleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Dernek Başkanı Aslı Gürsoy Yavuz, törende yaptığı konuşmada Osmanlı Devleti'nin bir sevgi, şefkat ve yardım toplumu olduğunu belirterek, “Devlet, hayat ve hayrat devletiydi. İnsanı ise Hayrat ve hasenat insanıydı. Tüm dünyaya barış, hoşgörü ve medeniyet götürmüştü. Bu güzel insanların mirasçıları olarak bizler de geçen yıl ilkini açmış olduğumuz, derneğimizce finanse edilen sevgi evlerinin ikinci ve üçüncüsünün temsili açılışını gerçekleştireceğiz” dedi.

Çocukların kendilerini ev ortamında hissetmesini sağlamak amacıyla başlattıkları projeyle Muğla'da Sevgi Evi açan ilk Sivil Toplum Kuruluşu olmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Yavuz, “Geçtiğimiz sene açtığımız Gül Çocukevi'nde, yaşları 7 ile 12 arasında değişen altı kızımız yetiştirme yurdundan ayrılarak sıcak bir ev ortamına kavuştu. Artık kendilerine ait odaları var. Arkadaşlarını evlerinde ağırlayabiliyor, bakıcılarından öğrendikleri pasta ve kurabiyeleri yapıyor, hatta misafirlerine ikram ediyorlar. Aile ortamı ve ev sıcaklığını yaşayan çocuklarımızın hemen hepsinin derslerindeki başarıları da yükseldi. Yaşanan bu güzelliklerden aldığımız güçle içinde bulunduğumuz ocak ayının ilk günleri itibariyle iki sevgievimiz daha açılmış olup beş erkek ve altı kız çocuğumuz, yurttan ayrılarak bu sevgi dolu sıcak evlere yerleştirilmiştir” dedi. Yavuz, Bodrum ilçesinde dördüncü Sevgi Evini açmak için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Vali Fatih Şahin’ine eşi Ayşe Şahin ise Sevgi Ev’lerinin açılması noktasında emeği geçenlere teşekkür ederek, “Gönül Köprüleri” projesi kapsamında kendilerinin de 10 ev açarak yurtlarda kalan öğrencileri yerleştireceklerini söyledi. Konuşmaların ardından Şahin, Yavuz ve Er tarafından açılış kurdelesi kesildi.

Bu haber toplam 98 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.