Hokey takımları Süper Lig’de kalmayı başardı

Muğla ilini Süper Lig kategorisinde temsil eden tek branş olan Hokey de temsilciler Menteşe Gücü Spor Kulübü ve Muğla Gençlik Spor Kulübü Hokey takımları 10- 18 Eylül 2014 tarihleri arasında Gaziantep’deki  Süper Ligin...

Hokey takımları Süper Lig’de kalmayı başardı

Muğla ilini Süper Lig kategorisinde temsil eden tek branş olan Hokey de temsilciler Menteşe Gücü Spor Kulübü ve Muğla Gençlik Spor Kulübü Hokey takımları 10- 18 Eylül 2014 tarihleri arasında Gaziantep’deki  Süper Ligin 2. devresinde almış oldukları başarılı sonuçlarla Süper Ligde kalmayı başardılar. Kadınlar Türkiye Hokey Süper Ligindeki temsilcisi Menteşe Gücü Spor Kulübü Süper Ligi 5. sırada tamamlarken. Erkekler Türkiye Hokey Süper ligindeki temsilcisi Muğla Gençlik Spor Kulübü ligi 6. sırada bitirdi. Menteşe Gücü Spor Kulübü Alanya Belediyespor’u son saniye golü ile devirerek ligde kalmayı garantilemişti. Konya Büyükşehir Belediyespor’la da son dakikalarda Pınar Demir'in attığı gol ile berabere kalan Menteşe Gücü Spor Kulübü 1. ve 2. olan takımların Avrupa Kupasında mücadele edeceği Süper Ligi 5. sırada tamamladı.

Muğla Gençlik Spor kulübü ise son 2 maça düşme potasında girdiği ligde tüm hokey otoritelerini şaşkına uğratarak  yüz binlerce liralık bütçesi ile Şampiyonluğun en büyük favorilerinden Highway Hokey kulübü ile 2-2 berabere kalıp 1 puan alırken muhteşem kurtarışlarıyla kaleci Samet Alataş maça damgasını vurdu. Muğla Gsk Hokey takımı bu beraberlikle Highway Hokey Kulübünün Şampiyonluk şansını yitirmesine sebep olurken ligde kalma şansını sürdürdü.

Muğla GSK erkek Hokey takımı Salon sezonunun Türkiye Hokey Süper Ligi Şampiyonu Keçiören Belediyesi Bağlum Spor Kulübü ile ligin son maçında karşılaştı Maçın başında Serkan Şen'in Golü ile 1-0 ardından Serhat Orhan ile 2-0 öne geçen temsilcimiz Maçıda 2-1 yenerek 10 puana ulaşarak Diyarbakır temsilcisinin önünde Süper Ligi 6. sırada tamamladı temsilcimiz önümüzdeki sezonda Türkiye Hokey Süper liginde mücadele edecek.

Muğlalı sporculardan oluşan kadrosu ve transfer bütçesi olmadan Süper Ligde mücadele eden temsilcilerin Antrenörü Serkan Şen bu ligde tutunmamızda bize destek olan araç, saha, malzeme ve harcırah konularında destek veren başta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, Menteşe Gücü Spor Kulübü başkanı Harun Akın, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Gençlik Spor ve Turizm daire başkanı Ali İnan'a teşekkür ederken önümüzdeki sezonda özellikle transfer ve saha konularında destek verilmesi halinde Avrupa Kupalarında Muğla’yı temsil eden bir ekip oluşturacaklarını söylerken Muğla’da bu kadar başarılı ve yaygın bir spor branşı için saha yapılması gerekliliği oluştuğunu vurguladı.

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.