Hırsızlar 4 köyü telefonsuz bıraktı

Yatağan ilçesine bağlı Elmacık Köyü'nde Telekom'a ait yaklaşık 350 metre kablonun 10 gün önce çalınması telefon ve internet bağlantılarında meydana gelen sorunların tekrar gündeme gelmesine neden oldu.Yatağan'da pek çok...

Hırsızlar 4 köyü telefonsuz bıraktı

Yatağan ilçesine bağlı Elmacık Köyü'nde Telekom'a ait yaklaşık 350 metre kablonun 10 gün önce çalınması telefon ve internet bağlantılarında meydana gelen sorunların tekrar gündeme gelmesine neden oldu.

Yatağan'da pek çok köye aylardır telefon hizmetinin verilemediği ve durumun pek çok sorunu da beraberinde getirdiği öğrenildi. Yatağan'a bağlı Elmacık Köyü'nde yaklaşık 10 gün önce Telekom'a ait 7 direğin yıkılmasını fırsat bilen kimliği belirsiz kişiler 350 metre telefon kablosunu direklerden keserek çaldı.

Olayın meydana gelmesinin ardından 10 gündür telefon ve internet hizmetlerinden yararlanamayan köy halkı Telekom yetkililerinin “gereken çalışmalar yapılacak” cevabına rağmen herhangi bir girişimde bulunulmaması üzerine isyan ederek; “Telefon direkleri yıkıldığında yetkilileri arayarak gerekli bilgileri verdik. Ancak sorunun giderilmemesi kablo hırsızların iştahını kabartmış olacak ki bir süre sonra yıkılan direkler üzerinde bulunan yaklaşık 350 metre kablo kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındı. Cep telefonları da çoğu zaman çekmediği için dış dünya ile bağlantımız koptu” dediler.

Özellikle 4 aydır telefonlarını kullanamayan Nebiköy'deki abonelere alamadıkları hizmet karşılığında icra bildirilerinin gönderildiği ve bu nedenle Nebiköy Muhtarı Süleyman Yaldız'ın gerekli şikayetlerde bulunduğu öğrenildi.

Yaklaşık 1,5 yıldır telefon hatlarının zaman zaman kullanılamadığını ve son 4 aydır hizmetin hiç verilemediğini belirten Yaldız; “Bu zaman içerisinde Telekom yetkililerine defalarca müracaatta bulunduk. Her seferinde sorunun giderileceği bildirildi ancak eleman eksikliği bahanesiyle gereken çalışmalar yapılamadı. Asıl sorun ise hizmetten yararlanamayan bazı köylülere faturaların gönderilmesiyle başladı. Gereken mercilere şikayetimizi ilettik sonuç bekliyoruz” dedi.

Telefon sorununun uzun süredir devam ettiği diğer köylerden olan Yava ve Kozağaç'ta da aynı sorunların baş gösterdiği öğrenilirken Yava Köyü Muhtarı Ali Üstün ve Kozağaç Köyü Muhtarı Soner Kartal gereken çalışmaların yapılmasını beklediklerini, köylülerin mağduriyetinin devam ettiğini belirttiler.

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.