Hıdırellez kutlandı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Ula Esnaf Odası Başkanlığı işbirliğinde düzenlenen Hıdırellez Bayramı Ula Meslek Yüksek Okulu’nda kutlandı.Hızır ile İlyas (a.s) yeryüzünde buluştuğu gün olarak varsayılan Hıdırellez...

Hıdırellez kutlandı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Ula Esnaf Odası Başkanlığı işbirliğinde düzenlenen Hıdırellez Bayramı Ula Meslek Yüksek Okulu’nda kutlandı.

Hızır ile İlyas (a.s) yeryüzünde buluştuğu gün olarak varsayılan Hıdırellez Bayramı kutlamaları Ula Meslek Yüksek Okulu bahçesinde gerçekleştirildi. Törene Muğla Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Ula Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, Muğla Sıtkı Koçmaın Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr. Mustafa Işıloğlu, kamu kurum müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda Ulalı vatandaş katıldı.

Hıdırellez Bayramı Ula Atatürk İlkokulu öğrencilerinin folklor gösterisi ile başlarken ardından, Ula Meslek Yüksek Okulu Folklor grubunun gösterisi ile başladı. Öğrenciler temsili olarak ‘Yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar’ türküsünü temsili olarak canlandırdılar. Hıdrılellez Bayramı’na katılan vatandaşlara Ula Esnaf Odası tarafından hazırlanan keşkek, pilav üstü tavuk ve ayran ikram edildi.

Hıdırellez Bayramı kutlamaları ile ilgili açıklama yapan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Işıloğlu, birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan bugünlerde böylesine bir etkinliğin çok anlamlı olduğunu söyledi. Işıloğlu, “Bizler Mevlananın, Yunus Emre’nin ve Hacı Bektaş-ı Veli’nin torunlarıyız. Böylesine günlere her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Birliğimizi ve beraberliğimizi muhafaza etmek zorundayız” dedi.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.