“Her Şey Dahil” sistemine alternatif çözüm

Otellerde uygulanan "Her Şey Dahil" sistemi uygulanmasına tepki gösteren Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız, önce kiraladığı otelle turizm sektörüne girdi. Şimdi de oda bünyesinde açılan halı ve...

“Her Şey Dahil” sistemine alternatif çözüm

Otellerde uygulanan "Her Şey Dahil" sistemi uygulanmasına tepki gösteren Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız, önce kiraladığı otelle turizm sektörüne girdi. Şimdi de oda bünyesinde açılan halı ve kilim dokuma kurslarıyla turistlerin ilgisini otel dışına çekmeyi hedefliyor.

Marmaris Esnaf Ve Sanatkârlar Odası, esnafa gelir kazandırmak için yeni projeleri birer birer hayata geçiriyor. Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar Odası, kendi bünyesinde bulunan esnafların gelirlerini arttırmak amacıyla farklı bir projeye imza attı ve Muhittin Onay Kültür Merkezi’ni açtı. Kültür merkezinde ilk olarak Marmaris Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle açılan halı- kilim ve Fethiye üzümlü dokuma kurslarıyla otantik, unutulmaya yüz tutmuş halı ve kilimler üretecek. Bu kurslar sayesinde turistlere otantik ve yarı müze halindeki ortamda halı ve kilimlerin üretim aşaması gösterilecek, satışı yapılacak hem de ev hanımları meslek sahibi olacak.

Marmaris Esnaf Ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız yaptığı açıklamada, “Yıllardan beri düşlemiş olduğumuz bu tür etkinliklerin bugün hayata geçmesi ve bugün başlaması beni yönetimdeki arkadaşları mutlu ve mesut etmiştir. Bu tür kursları açmak zorundayız. Geçmişimizi unutursak geleceğimizi de geleceğimizden hiçbir şey anlamayız. Marmaris’i tanıtmak için fuarlara ve çeşitli tanıtım faaliyetlerine katılıyoruz. Burası da Marmaris’i tanıtmak için önemli bir rol oynayacak. Yarı bir müze şeklinde tasarladık. Halı, kilim ve Fethiye üzümlü dokuması gibi sehpaların üzerine konulan tüm örtülerin dökümünü burada yapacağız. Amacımız hem eğitim vermek hem eskiyi unutturmamak hem Marmaris’e katkı sağlamaktır. Ayrıca ‘her şey dahil’ sistemiyle otellere gelip de otellerden dışarıya çıkmayan turisti ve otellerden Marmaris dışına tur düzenlendiği zaman bizim esnaf ve sanatkarımızı üzüyor ve para kaybına neden oluyor.

Herkes fayda görecek

Yönetimdeki arkadaşlarımızla beraber düşünerek iki gün dışarıya çıkan turistin bir gününü Marmaris’te nasıl geçirtebiliriz. Amacımız buraya gelen turistler burayı gördükten sonra mutlaka çarşıya dayanacaktır. Marmaris’e gelen turist Marmaris’in hem bu bölgesinde hem sahiller ve yat limanında görmedikleri yerleri göreceklerdir. Bizim amacımız esnafımıza para kazandırmak. Çarşıdaki esnaf para kazanırsa sanayideki esnaf da para kazanır. Çünkü burada kazanılan para sanayiye de gidecektir. O neden bizim bu tür etkinliklerimiz devam edecektir. Başka projelerimiz de var onları da zaman içerisinde gerçekleştireceğiz. Bunlar daha başlangıç arkası da gelecektir. Unutulmaya yüz tutmuş tüm meslekleri kendi bünyemizde ve Halk Eğitim Müdürlüğü desteğiyle el ele vererek bunları tekrar hayata geçirmek istiyoruz. Hem de evlerimizde boş duran kızlarımızı, kadınlarımızı, boşlukta bırakmaktansa onları da etkin ve üretir hale getirmek istiyoruz. Haftanın her günü dokuma tezgahlarımız çalışacaktır” diye konuştu.

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.