Hayvanlar zehirli yiyeceklerden ölüyor

Doğaya bilinçsizce ya da kasıtlı olarak bırakılan zehirli yiyecekler hayvanları katlediyor. Marmaris’te yaban domuzu ve porsuk yedikleri zehirli et nedeniyle telef oldu.Marmaris ilçesinde ormanlık alanda bir yaban domuzu ile yavru...

Hayvanlar zehirli yiyeceklerden ölüyor

Doğaya bilinçsizce ya da kasıtlı olarak bırakılan zehirli yiyecekler hayvanları katlediyor. Marmaris’te yaban domuzu ve porsuk yedikleri zehirli et nedeniyle telef oldu.

Marmaris ilçesinde ormanlık alanda bir yaban domuzu ile yavru Porsuk avcılar tarafından ölü bulundu. Avcılar, hayvanların zehirli et yedikleri için öldüklerini ileri sürerek, sorumlulara tepki gösterdi.

Marmaris'in Adaköy-Aksaz mevkiinde ormanlık alanda gezintiye çıkan avcılar ,yol kenarında bir yaban domuzu ile yavru porsuğun leşini buldu. Avcılar , yaban domuz ve porsuğun , arıcıların kovanlarını domuzlar ve yaban arı istilasından korumak için kafes içine bıraktıkları zehirli etleri yedikleri için öldüğünü ileri sürdü. Marmaris Avcılar ve Atıcılar Amatör Balıkçılar Spor kulübü üyesi ve eski başkanı Osman Uyar yaban hayvanlarının zehirlenip öldürülmesine tepki gösterdi. Uyar, “Çocuklarımız bu hayvanları çok yakında okulda ders kitaplarında bizlerde ,belgesel kanallarında görebileceğiz.Bu hayvanları zehirle katleden her kimse şiddetle kınıyorum ve yetkilileri göreve çağıyorum” dedi.

Bir başka avcılar derneği üyesi Hayati Cemgil de, ”Arkadaşlarla ormana gezintiye çıktık. Yol üzerinde 100 metre mesafeyle bir yaban domuzu ve porsuk leşine rastladık. İki vahşi hayvanda yedikleri zehirden ölmüş. Bunlar bizim gördüklerimiz. Yaban hayatta bir çok canlı yaşıyor. Bu hayvanların leşini yemesi neticesinde onlarda ölecek. Bu bölge dağ keçilerinin yaşam bölgesi. Bilinçsizce doğaya bırakılan bu zehirli yiyeceklere bir önlem alınmazsa buradaki yaban hayatı yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir. Bu zehirleri tahminimizce bölgede arıcılık yapan kişiler kovanlarını , yaban arıları ve domuzlardan korumak için kafes içine zehirli et bırakıyorlar. Yaban hayvanları da bu etleri yiyerek veya koklayarak zehirlenip ölüyorlar. Milli parklar ve Yaban Hayatı Koruma yetkililerini tedbir almaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.