Hayırsever İstasyon yaptırıyor

Datça ilçesi Yaka köyünde Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu için protokol imzalanırken, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer istasyonu yaptıracak olan hayırsever vatandaş Fatma Ayten Öztürk’e teşekkür etti.Muğla Valisi Mustafa...

Hayırsever İstasyon yaptırıyor

Datça ilçesi Yaka köyünde Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu için protokol imzalanırken, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer istasyonu yaptıracak olan hayırsever vatandaş Fatma Ayten Öztürk’e teşekkür etti.

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, turizmle ön plana çıkan Datça İlçesi’nin Yaka Köyü Palamütbükü Mevkiinde 110 bin 912 bin liraya mal olacak 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu yaptıracak olan hayırsever Fatma Ayten Öztürk’e teşekkür etti.

Protokolün tamamlanmak üzere Sağlık Bakanlığına gönderileceğini söyleyen Vali Güvençer:“ Muğlalı hemşehrilerim adına size çok teşekkür ediyorum. Çok büyük gönüllülük yapmışsınız, iyi düşünmüşsünüz. Dilerim, yapılacak olan 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu hastalara şifa oldukça oğlunuzun ruhu şad olur. Hayırlı olsun.” diye konuştu.

Yaka Köyünde oturan 70 yaşındaki Öztürk ise yaptığı açıklamada, yaptıracağı istasyona 1990 yılında trafik kazasında kaybettiği oğlu Güray Öztürk’ün ismini vermek istediğini, bu şekilde oğlunun adını yaşatacağını açıkladı.

Yapılacak binanın mimari projesi Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce sağlandı. Sağlık Bakanlığı ile protokol imzalandıktan sonra 3 ay içerisinde Sağlık İl Müdürlüğünce tip mimari projenin araziye uygun hale getirilecek ve yapılacak zemin etüdüne göre statik, elektrik ve mekanik uygulama yapılarak bina hizmete açılacak.

Binanın yapımı için Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olup Sağlık Bakanlığına tahsisli bulunan bin 260 m² büyüklüğündeki taşınmaz kullanılacaktır.

Bağış yapılmak istenen hizmet binasının yapımının gerçekleşmesi durumunda daha kaliteli hizmet verilecektir.

Protokol törenine Datça Kaymakamı Hamdi Üncü, Yaka Köy Muhtarı Nazmi Gültekin ve Fatma Ayten Öztürk’ün ailesi katıldı.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.