Haydi Okullar Müzeye

Bodrum Deniz Müzesi’nin heyecanla beklenen programı “Haydi Okullar Müzeye” yeniden başladı.Ocak 2012’den itibaren özel etkinliklere ev sahipliği yapan Bodrum Deniz Müzesi’nin programları arasında, ilk ve orta öğretim öğrenci...

Haydi Okullar Müzeye

Bodrum Deniz Müzesi’nin heyecanla beklenen programı “Haydi Okullar Müzeye” yeniden başladı.

Ocak 2012’den itibaren özel etkinliklere ev sahipliği yapan Bodrum Deniz Müzesi’nin programları arasında, ilk ve orta öğretim öğrenci gruplarına Eğitim Turları da planlanmakta. Müze Yönetimi tarafından beldedeki tüm ilk ve orta öğretim okullarına gönderilen mektup ve dağıtılan posterlerde okul/öğrenci gruplarının müze ziyareti için çağrıda bulunuluyor. Okulların sömestr tatillerinden geri dönmeleriyle birlikte tekrar hatırlatılan programa katılımlar daha ilk günden başladı.

Program çerçevesinde, önceden rezervasyon yapmak kaydıyla, öğrenci grupları kendi sınıf öğretmenleri ile birlikte yapacakları Müze ziyaretinde; Bodrum’un yaşanmış denizcilik tarihine ait obje/eser ve zengin fotoğraf koleksiyonunu yakından görme, Süngercilik, Balıkçılık, Taşımacılıkta kullanılmış ilk “Bodrum Tipi” tekne modellerini tanıma,“Cevat Şakir Kabaağaçlı Koleksiyonu”Özel Bölümü’nü gezme, Dünyanın çeşitli bölgelerinden toplanarak 5000’e yakın deniz kabuğundan oluşturulan “Hasan Güleşçi Deniz Kabukları Koleksiyonu” ile tanışma şansını elde ederken konuyla ilgili eğitici filmleri de izleyebilecek.

“Haydi Okullar Müzeye” programına Bodrum dışı okullardan da öğrenci gruplarının katıldığını belirten Müze Yönetimi, ‘Programımıza her geçen yıl ilgi artarak devam ediyor. Geçtiğimiz dönemlerin katılım sonuçları çok memnun edici… Yarımada’nın tüm okullarını bekliyoruz derken, önceden Rezervasyon yapmanın şart olduğuna dikkat çekiyor.

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.