Hayatla buluşturan hayallerin annesi

Türk çocuk edebiyatında, hayallerle bezenmiş yaşam öykülerinin usta kalemi Miyase Sertbarut, Muğla ve Marmaris te küçük okuyucularıyla buluştu.Geçtiğimiz hafta içinde,Dora Kitapevi nin katkılarıyla önce Muğla Hoca Mustafa...

Hayatla buluşturan hayallerin annesi

Türk çocuk edebiyatında, hayallerle bezenmiş yaşam öykülerinin usta kalemi Miyase Sertbarut, Muğla ve Marmaris te küçük okuyucularıyla buluştu.

Geçtiğimiz hafta içinde,Dora Kitapevi nin katkılarıyla önce Muğla Hoca Mustafa Efendi İl Halk Kütüphanesi Mustafa Papuççuoğlu Konferans Salonunda ardından da Marmaris Belediyesi Kültür Sanat Evinde düzenlenen imza günlerinde; Türk çoçuk edebiyatının önemli isimlerinden Miyase Sertbarut, kendileri küçük ancak iç dünyaları kocaman okuyucularıyla bir araya geldi.

Etkinlikler süresince hem kitaplarını imzalayan hem de okuyucularıyla sohbet eden yazar, yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirirken; iyi öğretmenlerle doğru yönlendirilmiş çocuklukların her açıdan sağlıklı yetişmiş bireylerden oluşan toplumların temeli olduğu gerçeğinin altını çizdi.

1963 yılında Ceyhan da dünyaya gelen Miyase Sertbarut,1985 yılında G.Ü. Gazi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden  mezun oldu.

Çeşitli illerde öğretmenlik yapan Sertbarut yazın hayatına radyo oyunlarıyla başladı.On altı kitap ve on tiyatro oyunu kaleme alan yazar bu eserlerinden ötürü on dört ödüle layık görüldü.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.