Harmandar: Her köye eşit hizmet

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mansur Harmandar,  Muğla’nın büyükşehir olmasıyla birlikte Muğla’ya daha kaliteli hizmet geleceğini ifade ederek “Hem Muğla’mız, hem ilçelerimiz hem de mahallelerimiz...

Harmandar: Her köye eşit hizmet

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mansur Harmandar,  Muğla’nın büyükşehir olmasıyla birlikte Muğla’ya daha kaliteli hizmet geleceğini ifade ederek “Hem Muğla’mız, hem ilçelerimiz hem de mahallelerimiz daha güzel olacak.” Dedi.

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mansur Harmandar Bodrum'da, köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Bodrum Royal Arena Otel’de düzenlenen toplantıya AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mansur Harmandar, Ak Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Ali Server Yazgan, Bodrum’un köy ve mahallelerinde görev yapan muhtarların yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

Harmandar yaptığı konuşmada birlik ve bütünlüğün önemine dikkat çekti. Harmandar 30 Mart'taki yerel seçimler sonrasında yapılacak hizmetler hakkında bilgi vererek; “Köylü milletin efendisi oluyor. Önceden sadece köyünüzün muhtarı ve İl Genel Meclisi Üyesi için oy kullanıyordunuz. Şimdi ise mahalle muhtarı, Belediye Başkanı, Belediye Meclis Üyesi ve Büyükşehir Belediye Başkanı için oy kullanacaksınız. İşte köylü milletin efendisi oldu. Büyükşehir yasası köylümüzü milletin efendisi yapmak hem de demokrasinin gereği eşit haklara sahip olmasını temin etmek hem de hizmetlerin kalitesini arttırmak gibi düşüncelerle çıkarıldı” dedi.

“Köylerimiz nimetlerden yararlanacak”

Büyükşehir yasasıyla köylere daha fazla hizmet gideceğini ifade eden Harmandar, “Belde belediyelerimiz köylere en yakın belediyelerdi. Ancak çoğu belde belediyesi kendi sorununu bile çözemiyordu. Kendi belediyesine hizmet götüremeyenlerin köylere hizmet götürmesi beklenemezdi. Büyükşehir yasasıyla köylere daha fazla hizmet gelecek. Köylerimizde büyükşehrin nimetlerinden fazlasıyla yararlanacaktır” şeklinde konuştu.

“Muhtarlarımızla birlikte hareket etmeliyiz”

 Harmandar, muhtarlara belediyeyi birlikte yönetmekten yana olduğunu, ancak birlikte hareket edildiğinde başarıya ulaşılacağını söyledi. Harmandar, “Muhtarlarımız ve köylülerimiz karar verme de paydaşımız olacak. Onların kabul etmediği hiçbir şeyi biz yapmayacağız. Onların kabul ettiği birlikte yaparız dedikleri her işi biz yapacağız. Barış, kardeşlik ve dayanışma için buradayız. Biz insanımız için varız. Muhtarlarımızla birlikte hareket ederek sorunları birlikte çözeceğiz. Birlikte çözüm geliştireceğiz. Her gittiğim yerde muhtarlarımızla bir araya gelmeye özen gösteriyorum. Köylülerin sorunlarını muhtarlarımız yakında biliyor. Muhtarlarımızın her daim fikirlerini, projelerini, önerilerini dikkate alacağız ve değerlendireceğiz” dedi.

“Köylerimizin kalkınacak”

 Köyler arasındaki hizmet eşitsizliğini kaldıracaklarını ifade eden Harmandar, “Bu yasada bütçemizin yüzde 10’luk kısmı köylerimize ayrılmıştır. Ayrıca bunun yanında köylülerin önceden ne gelirleri ve hakları var ise devam edecek. Çok geliri olup hiç geliri olmayan köylerde gördüm. Güzel düğün salonu olan köylerimiz var, düğün salonu bulunmayan köylerimiz de var. Gençler için spor salonu olan köyler de gençler için hiçbir hizmet gitmeyen köyler de var. Biz bütün köylerimize eşit hizmet götüreceğiz. Bir köyde ne varsa diğerinde de aynısı olacaktır” diye konuştu.

Yeni yasayla birlikte köylülerin kalkınmasının önünün açıldığını ifade eden Harmandar, “Bu yasa köylülerimizin kalkınmasının önünü açmıştır. Bugüne kadar köylülerimiz sahip oldukları tarım ürünlerini yeteri kadar değerlendiremediler. Köylülerimiz, narenciyesini, sütünü, portakalını, mandalinasını, balını ve birçok ürünün değerlendiremedi. Çünkü muhtarlarımızın bu işlere karışma yetkisi yoktu. Ancak bundan sonra büyükşehir belediyesinin bu işleri organize etme, şirket kurma ve pazarlama yetkisi olacak. O nedenle köylülerimizin el emeği göz nuru bütün ürünlerini değerlendireceğiz. Hiçbir insanımızın ürünü dalında kalmayacak. Muhtarlarımızın da uygun gördüğü yerlerde soğuk hava depoları kuracağız” dedi.

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.