HALİKARNAS BALIKÇISI TİYATRO SAHNESİNDE

Bodrum ilçesine gelen oyuncu İlker Ayrık ve Aykut Taşkın, Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın hayatını araştırdı. Ünlü oyuncular, Halikarnas Balıkçısı’nın hayat hikayesini tiyatro sahnesine taşımaya...

HALİKARNAS BALIKÇISI TİYATRO SAHNESİNDE

Bodrum ilçesine gelen oyuncu İlker Ayrık ve Aykut Taşkın, Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın hayatını araştırdı. Ünlü oyuncular, Halikarnas Balıkçısı’nın hayat hikayesini tiyatro sahnesine taşımaya hazırlanıyor.

Bodrum’a gelen ünlü oyuncular, Halikarnas Balıkçısı olarak bilinen Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın hayatını araştırmaya başladı. Yaz sezonunda Bodrum’da galası yapılarak gösterime girecek olan “Merhaba” isimli tek kişilik tiyatro oyununa birçok ünlü isim destek veriyor. Aykut Taşkın’ın sahneleyeceği oyuna Müjdat Gezen, Sevinç Erbulak, Şebnem Sönmez, Murat Akkoyunlu, Derya Karadaş gibi usta oyuncular katkı sağlayacak. Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın hayatını anlatacak olan gösteri ise Türkiye ve yurt dışında gösterime girmeye hazırlanıyor. Bodrum Belediyesinin katkıları ile sahnelenecek oyun için Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ziyaret eden iki oyuncu, Kocadon’dan tam destek aldı.

Oyuncu İlker Ayrık, Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın hayatını ele aldıklarını ifade ederek şöyle konuştu: “Bu projeyi Bodrum Belediyesi ile birlikte tasarlayacağız. Bodrum ve çevresini İzmir’e kadar Bodrum Belediyesine bırakacağız organizasyonunu. Biz de İstanbul’da düzenli olarak perde açacağız. Sahnede Aykut oynuyor. Eşlik edecek video içeriği var. Videoda, Müjdat Gezen, Sevinç Erbulak, Şebnem Sönmez, Murat Akkoyunlu, Derya Karadaş ve ben eşlik etmeye çalışacağız. Balıkçının yazdıkları zaman üstü yazılar. Tespitleri zaman üstü tespitler. Günümüze doğal olarak uyarlanmış durumda. Ufak tefek müdahaleler var tabi. Bir tiyatro eseri oluşturmak çok zor. Balıkçı bir edebi eser yazıyor. Biz onu sahneye koymak için oyunlaştırıyoruz. Tamamen Balıkçı'ya sadık kalınarak yazılmış bir oyun.”

Aykut Taşkın ise Halikarnas Balıkçısının “Düşün yazıları” diye bir kitabı olduğunu belirterek şunları söyledi: "Daha sonra bunu neden oyunlaştırmayalım dedik. Senelerdir gözümüzün önünde duruyor farkında değiliz.”

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, oyuna tam destek verdiklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Halikarnas Balıkçısı'nın yaşamının tiyatroda sahnelenmesine tam destek veriyorum. Sadece Türkiye’de değil oyunların yurt dışında da sahnelenmesi için elimizden geleni yapacağız”

Bodrum Belediye Başkanını ziyaret eden Ayrık ve Taşkın, daha sonra Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın mezarını ziyaret etti. Bodrum’da Kabaağaçlı’yı tanıyan onunla yaşamış olan vatandaşlarla konuşarak bilgi alındı.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.