Haklar arttıkça halk bilinçlenecek

Ticaret İl Müdürlüğü, ‘Tüketici Hakem Heyetleri Bilgilendirme Toplantısı’ ile tüketicilerin haklarının korunması yolunda çalışmalarını sürdürüyor.T.C Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Muğla Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü...

Haklar arttıkça halk bilinçlenecek

Ticaret İl Müdürlüğü, ‘Tüketici Hakem Heyetleri Bilgilendirme Toplantısı’ ile tüketicilerin haklarının korunması yolunda çalışmalarını sürdürüyor.

T.C Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Muğla Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü Tüketici Hakem Heyetleri Eğitim Toplantısı düzenledi. 2 Haziran Salı günü Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantının konusu ‘6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve İkincil Mevzuat’ olarak belirlendi.

Vali Yardımcısı Halit Deveci, Ticaret İl Müdürü Mehmet Demirtaş, MUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Ercan başta olmak üzere yaklaşık 150 katılımcının yer aldığı eğitim toplantısı, Müdür Demirtaş’ın açılış konuşması ile başladı.

Bilişim teknolojilerindeki hızlı gelişme ve çalışmaların tüketimin değişen boyutlarının bir göstergesi olduğuna dikkatleri çeken Demirtaş, şunları kaydetti: “Yeni nesil hızlı tüketim çağına yönelik, yeni ve özerk bir hukuk kavramı olan tüketici hukuku ortaya çıkmıştır. 12’nci yüzyıla dayanan Ahilik teşkilatının da özünü oluşturan kaliteli üretimin önemini kaybetmemesi için pek çok etkin çalışma yapılmaktadır. Bu amaç doğrultusunda en önemli husus, tüketiciler haklarının farkında olmalıdır. Haklar arttıkça halk bilinçlenecektir. Nisan 2015 tarihi itibari ile Tüketici Hakem Heyetine 18 binin üzerinde tüketici şikayeti yapılmıştır. Tüketicilerin şikayet konusunda aktif olmaları için bu şikayetlerin dikkatlice incelenerek adil bir sonuca ulaştırmak son derece önemlidir. Bunun için de Hakem Heyetlerimizin alt yapı ve donanım ihtiyaçları bir an önce giderilmelidir.”

Ticaret İl Müdürü Mehmet Demirtaş’ın ardından kürsüye gelen MUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Ercan, konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi. Ercan, MUTSO olarak kurum ve kuruluşlar ile işbirliğine gereken özeni gösterdiklerini ve bu kapsamda, düzenlenen bilgilendirme toplantısına ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu söyleyerek sözlerine başladı. “Her birimiz her alanda tüketim yapıyoruz ancak bu hususta haklarımızı ne yazık ki tam olarak bilmiyor ve koruyamıyoruz. Bu hakları öğrenmemiz ve günlük hayatımızda bu hakların koruyuculuğunu üstleniyor olabilmemiz son derece önemlidir. Tüketici haklarının korunduğu sağlıklı bir ortamın, bölgemiz ve ülkemiz ekonomisine de uzun vadede olumlu katkıları olacağı inancındayız.” diyen Ercan, verimli bir toplantı dileyerek sözlerini sonlandırdı.

Açılış konuşmasını gerçekleştirmek üzere son olarak kürsüye gelen Vali Yardımcısı Halit Deveci, öncelikle tüketicilerin kedi haklarını koruyabilmeleri gerektiğini ve bunun içinde yenilikleri ve mahkeme kararlarını takip etmenin önemine vurgu yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından Genel Müdür Yardımcısı Mikayil Kılıç, Gümrük Ticaret Uzmanları Ekrem Demir ve  Fatih Çelenk toplantıyı başlattılar. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği toplantı yeni tüketici haklarına yönelik verilen bilgiler ve soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Bu haber toplam 100 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.