Hac kayıtları başlıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 2013 yılı hac organizasyonu için ön kayıtlar 04 Şubat 2013 Pazartesi günü İl veya İlçe Müftülüklerinde başlayacağı bildirildi.Ortaca Müftüsü Dr. İbrahim Özler, yaptığı...

Hac kayıtları başlıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 2013 yılı hac organizasyonu için ön kayıtlar 04 Şubat 2013 Pazartesi günü İl veya İlçe Müftülüklerinde başlayacağı bildirildi.

Ortaca Müftüsü Dr. İbrahim Özler, yaptığı açıklamada, “2013 yılında hacca gitmek üzere “İlk defa kayıt” yaptırmak isteyenlerin 15 TL ön kayıt ücretini anlaşmalı bankalardan birine yatırmaları gerekiyor. Ön kayıt bedelini yatıran vatandaşlar daha sonra müracaatlarını http://hac.diyanet.gov.tr internet adresinden elektronik ortamda kendilerinin yapabileceğini ya da doğrudan İl veya İlçe Müftülüklerine de yapabileceklerdir. 2012 yılında hac kur’asına katıldığı halde hacca gidemeyenlerin ‘kayıt yenileme’ işlemlerinin Diyanet İşleri Başkanlığınca otomatik olarak yapılacağını dolayısıyla bunun dışında 2012 yılı tercihlerinden, il, ilçe, hac konaklama türleri ve kur’aya birlikte gireceği kişilerde değişiklik yapmak isteyenler ile müracaatlarından vazgeçenlerin müracaat süresi içerisinde İl veya İlçe Müftülüklerine başvurarak gerekli değişiklikleri yapabileceklerdir” dedi.

Müftü Dr.İbrahim Özler,  04 Şubat 2013 Pazartesi günü başlayacak olan 2013 yılı hac kayıtlarının 22 Şubat 2013 Cuma günü son bulacağını bildirdi.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.