YATAĞAN’DA TOPLAM 129 DEPREMZEDE ÖĞRENCİ EĞİTİME BAŞLADI

MUSTAFA AKTAŞKahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen büyük deprem felaketinin ardından, deprem bölgelerinden Yatağan’a gelen afetzede sayısı 719 olurken, yaklaşık olarak 200 aile geldi.Ev ziyaretleri sonucu görüşülen ailelerin...

YATAĞAN’DA TOPLAM 129 DEPREMZEDE ÖĞRENCİ EĞİTİME BAŞLADI

MUSTAFA AKTAŞ

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen büyük deprem felaketinin ardından, deprem bölgelerinden Yatağan’a gelen afetzede sayısı 719 olurken, yaklaşık olarak 200 aile geldi.Ev ziyaretleri sonucu görüşülen ailelerin öğrencilerinden 13 öğrenci anasınıfına, 42 öğrenci ilkokula, 43 öğrenci ortaokula ve 26 öğrencinin liseye toplamda 129 öğrencinin kaydı gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından şu bilgilere yer verildi:

“Sömestr tatilinin hemen sonrasında yaşanan Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen büyük deprem felaketinin ardından, iki hafta ara verilen 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 20 Şubat itibariyle başladı. Yatağan’da ders zilinin çalmasıyla 6 bin 635 öğrenci ile ders başı yaptı.

Deprem Bölgelerinden Yatağan’a gelen afetzede sayısı 719. Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Yatağan barınma merkezlerinde Eğitim Danışma Masaları kuruldu.

Ailelerle birebir ilgilenilerek okul çağındaki çocukların bilgileri sisteme işlendi. Öğrencilerin okudukları okul türleri belirlenerek Nakil Komisyonları tarafından kendilerine en uygun okullara yerleştirilmeleri sağlandı. İlçemize yaklaşık olarak 200 aile geldi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan Psikodestek ekibi ilçemize gelen ailelerle 150 görüşme gerçekleştirmiştir. Ev ziyaretleri sonucu görüşülen ailelerin öğrencilerinden 13 öğrenci anasınıfına, 42 öğrenci ilkokula, 43 öğrenci ortaokula ve 26 öğrencinin liseye toplamda 129 öğrencinin kaydı gerçekleştirilmiştir.  2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci yarıyılında okullar Yatağan’a deprem bölgelerinden gelen öğrencilerle birlikte yeniden ders başı yaptı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Alemdar, ders zilinin çalmasıyla birlikte okulları ziyaret ederek öğretmenler ve öğrencilerle bir araya geldi. Depremzede öğrencilerin yoğun olarak kayıtlarının yapıldığı okulları ziyaret eden Osman Alemdar, sınıflarda öğrencilerle buluşarak onlarla bir süre sohbet etti.”

Bu haber toplam 172 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.