YATAĞAN’DA SOĞUK YÖNTEM ZEYTİNYAĞLI SABUN YAPIMI ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

MUSTAFA AKTAŞYatağan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Zeytin Dostu Derneği işbirliğinde “Zeytin Gözlü Çocuk" projesi kapsamında zeytinyağı soğuk sıkım ve soğuk yöntem zeytinyağlı sabun yapımı etkinliği...

YATAĞAN’DA SOĞUK YÖNTEM ZEYTİNYAĞLI SABUN YAPIMI ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

MUSTAFA AKTAŞ

Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Zeytin Dostu Derneği işbirliğinde “Zeytin Gözlü Çocuk" projesi kapsamında zeytinyağı soğuk sıkım ve soğuk yöntem zeytinyağlı sabun yapımı etkinliği devam ediyor.

Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Zeytin Dostu Derneği işbirliğinde “Datça Knidos Sabun" Ahmet Baki Akyazı tarafından "Zeytin Gözlü Çocuk" projesi kapsamında Sinanbey İlkokulu’nda soğuk yöntem zeytinyağlı sabun yapımı etkinliği gerçekleştirildi.

Zeytinyağı ve zeytin yağlı sabun hakkında Zeytin Dostu Derneği Panel Lideri Eczacı Atilla Totoş bilgilendirme yaptı.

Etkinlik sonrasında üretilen sabunlar ile ‘ellerimizi nasıl yıkamalıyız’ konusunda dikkat edilmesi gereken hususlar belirtildi ve su tasarrufu konusuna dikkat çekildi.

Öte yandan proje kapsamında Ankara Üniversitesi Ziraat Bilimleri Fakültesi Bitki Bilimi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mücahit Taha Özkaya tarafından "Zeytin ve Zeytinyağı hakkında Her şey" adlı öğretmen ve öğrenci çevirim içi eğitimi gerçekleştirildi.

Zeytin Dostu Derneği gönüllüsü olan ve çalışmalarını zeytin ve zeytinyağı üzerine gerçekleştiren Prof. Dr. Mücahit Taha Özkaya çevrimiçi eğitimde “Zeytinin dünü, bugünü ve yarını, gastronomide zeytinyağı, zeytin ağaçlarının bakımı nasıl olmalı ve zeytin ağacı sulaması, zeytin çeşitleri ve zeytinyağı türleri, Dünyada zeytinin yeri ve önemi” hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Bu haber toplam 1194 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.