YATAĞAN’DA EZAN OKUMA YARIŞMASI DÜZENLENDİ

MUSTAFA AKTAŞMuğla’nın Yatağan İlçelinde, Yatağan Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Muğla İli ve ilçelerindeki Anadolu İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Ortaokullarından 20 öğrencinin katılımıyla Ezan okuma yarışması...

YATAĞAN’DA EZAN OKUMA YARIŞMASI DÜZENLENDİ

MUSTAFA AKTAŞ

Muğla’nın Yatağan İlçelinde, Yatağan Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Muğla İli ve ilçelerindeki Anadolu İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Ortaokullarından 20 öğrencinin katılımıyla Ezan okuma yarışması düzenlendi.

Yatağan Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından bu konuda gazetemize verilen bilgide şu ifadeler yer aldı:

“Depremle derin acılar yaşayan ülkemizin bu elemli günlerinde depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, geride kalan tüm sevdiklerine de baş sağlığı diliyoruz. Acılarını yüreğimizde taşıyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.

Milli Eğitim genel amaçları doğrultusunda Kur’an-ı Kerim başta olmak üzere meslek dersleri kazanımlarını desteklemek, öğrencilerin mesleki bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirmek, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla Milli  Eğitim Bakanlığı’na bağlı örgün eğitim kapsamındaki Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Ortaokullarına devam eden öğrencilerimiz için düzenlenen ‘Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması’ bu yıl Yatağan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Murat Bostan ve Müdür Yardımcıları Nuray Uyanık, Sevgi Kabaran tarafından koordine edilmiştir.

Yarışma sunuculuğunu Yatağan Anadolu İmam Hatip Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Şeyma Çelik yapmış olup yarışmaya Muğla İli ve ilçelerindeki Anadolu İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Ortaokullarından 20 öğrenci katılmıştır. Yarışma Yatağan Gençlik ve Spor Merkezi’nde yapılmıştır.  Yarışmada Yatağan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammed Berat Kocaayak liseler arasında birinci olmuştur.”

Ortaokulda dereceye giren öğrenciler ise şunlar:

  1. Muğla Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi: Mustafa Bilmez
  2. Fethiye Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu: Yavuz Selim Zeytincioğlu
  3. Köyceğiz İmam Hatip Ortaokulu: Hüseyin Ceylan

Liselerde derece girenler:

  1. Yatağan Anadolu İmam Hatip Lisesi: Muhammed Berat Kocaayak
  2. Fethiye Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi: Bayram Çimen
  3. Dalaman Şehit Mehmet Akif Sancar Anadolu İmam Hatip Lisesi: Muhammed Yezen

Dereceye giren öğrencilere hediyeleri verilmiş ve program sona ermiştir’.

Bu haber toplam 381 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.