YATAĞAN'DA DEPREMZEDE ÇOCUKLARA ŞENLİK DÜZENLENDİ

AK Parti Yatağan Gençlik Kolları, Yatağan Gençlik Merkezi'nde depremzede çocuklar için “Çocuk Şenliği” düzenledi.Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin ardından Türkiye, depremzedelerin...

YATAĞAN'DA DEPREMZEDE ÇOCUKLARA ŞENLİK DÜZENLENDİ

AK Parti Yatağan Gençlik Kolları, Yatağan Gençlik Merkezi'nde depremzede çocuklar için “Çocuk Şenliği” düzenledi.

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin ardından Türkiye, depremzedelerin yaralarını sarmak için seferber olmaya devam ediyor.

11 ili etkileyen depremlerin ardından evleri yıkılan veya hasarlı evlere giremeyen depremzede vatandaşlar çeşitli illere gönderilerek otel, ev ve yurtlara yerleştiriliyor.

Bu çerçevede Muğla’nın Yatağan ilçesine gelerek hayatını idame etmeye çalışan depremzede aileler için AK Parti Yatağan Gençlik Kolları adeta seferber oldu.

Depremin ilk anlarından itibaren sahada yardım çalışmaları yürüten gençler, İlçe gençlik merkezinde yaklaşık 100 depremzede çocuk için ‘Çocuk Şenliği' düzenledi. Gençler tarafından özenle hazırlanan şenlikte çocuklar danslar ve çeşitli oyunlar ile doyasıya eğlendi.

Çizgi film maskotları ve palyaçoların da yer aldığı etkinlikte minikler için çeşitli hediyeler de dağıtıldı. Aileler tarafından hınca hınç dolan salonda çocukların gülümsemesi bir an olsun eksik olmazken, keyifli vakit geçiren çocuklar unutulmaz bir gün yaşadı. Etkinliğe katılan minikler ise çok eğlendiklerini dile getirerek bu tür etkinliklerin devam etmesini istedi.

 “ÇOCUKLARIN YÜZÜ HER ZAMAN GÜLSÜN Kİ DÜNYA GÜLSÜN”

Programa çocukları ile birlikte katılan depremzede bir vatandaş, etkinliğin çocuklar için çok güzel moral olduğunu ifade ederek, “Çocuklara böyle bir etkinlik düzenlendiği için çok teşekkür ediyoruz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun, çocuklar çok eğlendi. Bu tür etkinliklerin devam etmesini istiyoruz. Çocukların yüzü her zaman gülsün ki dünya gülsün. Bu tür etkinlikler çocukların yaşadıklarını bir nebze olsun unutturabiliyor. Bizler de en az çocuklarımız kadar mutlu oluyoruz. Çünkü onların mutluluğu bizim de mutluluğumuz.  Depremden önce hayat normaldi ama saat 04.17'de deprem oldu ve çok korktuk, bildiğiniz gibi değildi. Her taraf karanlık, ışıklar yok ve çocuklarımı göremiyordum. Kurtulacağımızdan hiç umudumuz yoktu. Rabbime şükürler olsun ki arkadaşlarım sesimizi duyup geldiler. Bizler sağ çıktık, herkesin bizim gibi sağ çıkmasını çok istedik. Onlara da Allah'tan rahmet diliyor, mekânları cennet olsun. Hayatımda ilk defa böyle bir deprem gördüm” dedi.

Bu haber toplam 190 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.