YATAĞAN UMRE KAFİLESİ DUALARLA UĞURLANDI

MUSTAFA AKTAŞ2023 Yılı Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu ile kutsal topraklara yolculuğa çıkan umre kafilesi Yatağan’dan dualarla uğurlandı.Umre kafilesi için Yatağan Müftülüğü tarafından hafta sonu günü...

YATAĞAN UMRE KAFİLESİ DUALARLA UĞURLANDI

MUSTAFA AKTAŞ

2023 Yılı Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu ile kutsal topraklara yolculuğa çıkan umre kafilesi Yatağan’dan dualarla uğurlandı.

Umre kafilesi için Yatağan Müftülüğü tarafından hafta sonu günü Yatağan Otogarda uğurlama programı düzenlendi.

Programa; Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, Yatağan İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çetmi, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Kaya,  Şube Müdürü İsmail Mutlu, Vaiz Ayşe Dilek Sökeli, din görevlileri, umre kafilesi yakınları ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program din görevlileri tarafından okunan ilahi ve Telbiyelerle devam etti.

Kafile Başkanlığını Menteşe Müftülüğü Murakıbı Hüseyin Çetekaya’nın yaptığı ve Merkez Yeni Camii İmam Hatibi Üzeyyir Yıldırım’ın grup sorumlusu olarak gittiği 49 kişinin yer aldığı umre kafilesi için düzenlenen umre uğurlama programda İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çetmi konuşma yaptı.

Çetmi, şunları söyledi:

“Bugün Rahmanın misafirleri olarak manevi bakımdan heyecanı çok yüksek bir yolculuğa çıkışın ilk adımlarını atıyorsunuz. Şimdiye kadar yapmış olduğunuz yolculukların içerisinde en karlı yolculuğa çıkıyorsunuz. Sevabı çok yüksek olun bu kutsal yolculuk hepiniz için hayırlara vesile olsun. Allah gitmeyenlere de nasip etsin. Oraya gidişinizin size bu dünya hayatında verilmiş bir imkan olduğu bilinciyle, hakkını vermeye çalışacağınız bir ibadete dönüştürmenizi temenni ediyorum. O kutsal topraklarda iken Ülkemiz, gönül coğrafyamız ve bütün İslam âlemi için özellikle deprem felaketinde hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimiz için dua etmenizi istiyoruz. Sevgili Peygamberimiz (s.a.v) Efendimiz’e bizlerden selam götürünüz. Hayırla gidip hayırla gelmek sizlere nasip olsun. O mübarek beldelere gidemeyen kardeşlerimize de en kısa zamanda gitmek nasip olsun” niyazında bulundu.”

Müftü Çetmi, konuşmasının ardından uğurlama programına teşrif eden Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı’ya teşekkür ederek mikrofonu kendilerine arz etti.

“RABBİM BU YOLCULUKTAN HAKKIYLA İSTİFADE ETMEYİ NASİP EYLESİN”

Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı ise, “Asırlar önce İbrahim (a.s)’ın çağrısına kulak vererek, ‘Buyur Allahım buyur! Emrine âmâdeyim buyur! Senin ortağın yoktur, hamd sanadır, mülk senindir, senden başka ilah yoktur’ telbiyesiyle inşallah ‘Duyufur Rahman, DuyufurRasul’ Allah’ın misafiri, Rasulullah (s.a.v) Efendimiz’in misafiri olarak bu kutsal yolculuğa çıkıyorsunuz, Rabbim yolculuğunuzu hayırlı mübarek eylesin. Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in “İbadet maksadıyla ancak şu üç mescide yolculuk yapılır: Mekke-i Mükerreme’dekiKabe’yeMescid-i Haram’a, Medine’yi Münevvere’deki benim şu mescidime (Mescid-i Nebevi), Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya yolculuk yapılır” hadisini hatırlatan Müftü Çapçı “ İnşallah Kabe’ye gideceksiniz, orada dua edeceksiniz, tavaf edeceksiniz, Hacerü’lEsved’e selam vereceksiniz, Makam-ı İbrahim’de namaz kılacaksınız, tavafla gönlünüzü temizledikten sonra zemzem içerek midenizi de temzliyeceksiniz. Rabbim bu yolculuktan hakkıyla istifade etmeyi nasip eylesin, yapacağınız ibadetlerinizi, dualarınızı kabul eylesin” dedi.

Uğurlama programı Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı tarafından yapılan dua ile son buldu.

Yatağan’dan İlk önce Medine’ye, daha sonra Mekke’ye geçecek olan umre kafilesi 05 Mart 2023 tarihinde ilçeye geri dönecek.

Bu haber toplam 295 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.