YATAĞAN İLÇE MÜFTÜSÜ DURMUŞ ALİ ÇETMİ'DEN RAMAZAN AYI MESAJI

Yatağan İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çetmi, Ramazan ayı dolayısıyla mesaj yayımladı. Çetmi, “Ramazan ayı, dayanışma, yardımlaşma ve paylaşma ayıdır. Kardeşliğimizi pekiştirme, umutlarımızı yeniden yeşertme mevsimidir....

YATAĞAN İLÇE MÜFTÜSÜ DURMUŞ ALİ ÇETMİ'DEN RAMAZAN AYI MESAJI

Yatağan İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çetmi, Ramazan ayı dolayısıyla mesaj yayımladı. Çetmi, “Ramazan ayı, dayanışma, yardımlaşma ve paylaşma ayıdır. Kardeşliğimizi pekiştirme, umutlarımızı yeniden yeşertme mevsimidir. Evlerini ve gönüllerini kardeşlerine açan, iş yerlerini birer hayır çarşısına dönüştüren aziz milletimizin birlik ve beraberlik günleridir. Ramazan ayı, aynı zamanda dertlerimize deva bulacağımız, zorluklarımızdan kolaylık çıkaracağımız bir aydır” dedi.

İlçe Müftüsü Çetmi, mesajında şunları söyledi:

“Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden kurtuluş ayı olan bir Ramazan ayına daha kavuşmanın huzurunu yaşamaktayız. 22 Mart 2023 Çarşamba günü kılacağımız ilk teravih namazının ardından 23 Mart 2023 Perşembe gecesi kalkacağımız ilk sahurla özlem ve heyecanla beklediğimiz bu mübarek aya girmiş olacağız.

Başkanlığımız, her yıl Ramazan ayında toplumda duyarlılık ve farkındalık oluşturmak amacıyla bireysel ve toplumsal hayatımıza ışık tutan önemli bir temayı kamuoyunun gündemine taşımakta ve belirlenen tema, Ramazan ayı boyunca etraflı bir şekilde ele alınmaktadır. Bu bağlamda 2023 yılı Ramazan teması "Ramazan ve Dayanışma" olarak belirlenmiştir.

Yüce dinimiz İslam, müminlerin dayanışma içinde olmalarını ister. Başta zekat olmak üzere mali ibadetlerin en önemli hikmetlerinden birisi de budur. Dayanışma; bir topluluğu oluşturan fertlerin yardımlaşmaları, birbirlerine destek olmalarıdır.

Geleneğimizde dayanışma; yardımlaşma, infak, kardeşlik,ülfet, cömertlik, ihsan gibi kavramları içine alan, vakıf kültürünün de oluşmasında öncü rol oynayan çok önemli bir değerdir.

Peygamber Efendimiz (s.a.s), müminler topluluğunu tuğlaları birbirini tutan bir binaya benzetmiş ve akabinde parmaklarını kenetleyerek dayanışmanın nasıl olması gerektiğini tarif etmiştir. “Bir kimse kardeşine yardım ettiği müddetçe Allah da ona yardımını sürdürür” buyurması, müminin en önemli özelliklerinden birisinin de dayanışma ve yardımlaşma üzere olması olduğunu ortaya koymaktadır.

Ramazan ayı, dayanışma, yardımlaşma ve paylaşma ayıdır. Kardeşliğimizi pekiştirme, umutlarımızı yeniden yeşertme mevsimidir. Evlerini ve gönüllerini kardeşlerine açan, iş yerlerini birer hayır çarşısına dönüştüren aziz milletimizin birlik ve beraberlik günleridir. Ramazan ayı, aynı zamanda dertlerimize deva bulacağımız, zorluklarımızdan kolaylık çıkaracağımız bir aydır.

Bütün bu düşüncelerden hareketle, 2023 yılı Ramazan ayında “Ramazan ve Dayanışma” konusunun ele alınışı, bireysel ve toplumsal hayatımızın huzuruna katkı sağlayacaktır. Birlik ve beraberliğimizi, ferdî ve toplumsal dayanışmamızı güçlendirici çalışmaların yaygınlaşmasına zemin hazırlayacaktır.

Bugünlerde ülkemiz zor ve sıkıntılı süreçlerden geçmektedir. Özellikle deprem ve sel vb. Afet olayları sebebiyle birçok insanımız zor bir durum içindedir. İyiliklerin karşılığının kat kat fazlasıyla verildiği Ramazan ayında ihtiyaç sahibi kardeşlerimize, yoksullara, kimsesizlere, yetimlere el uzatmak, bizler için en büyük manevi kazanım olacaktır. Bir paylaşma mevsimi olan Ramazan ayında zekât, fitre ve iftar sofralarımızla iyiliği ve bereketi çoğaltmanın gayreti içerisinde olmalıyız. Hiç şüphesiz Yüce Rabbimiz, verdiklerimizden daha hayırlısını Ramazan’ın bereketiyle hepimize ikram edecektir.

TDV kanalıyla ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmak isteyen kardeşlerimiz, Ramazan ayı boyunca zekat, fitre, fidye, alışveriş kartı, gıda paketi, bayramlık kıyafet, iftarlık-kumanya gibi bağışlarını www.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden, il ve ilçe müftülükleri, TDV şubeleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla yapabileceklerdir.

Ramazan ayı, çocuklarımızın inanç, ibadet ve merhamet eğitimi için de önemli bir fırsattır. Vakit namazlarında, teravihlerde, mukabelelerde camilerimizi çocuklarımızla şenlendirelim. Zihin ve gönül dünyalarında Ramazan ayına dair tatlı hatıralar biriktirsinler. Camilerimiz, çocuklarımızla güzel, gençlerimizle anlamlıdır.

Bu vesileyle aziz milletimizin, İslam aleminin ve Yatağan’lı kardeşlerimin Ramazan ayını tebrik eder, vatanımızı ve milletimizi başta deprem,salgın hastalık ve afet olmak üzere her türlü tehlikeden muhafaza etmesini, Cenabı Allah’tan niyaz ederim.

Bu haber toplam 1219 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.