“VERGİ AFFI SORUNLARA ÇÖZÜM MÜ?”

CHP MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI ÖZCAN:CHP Muğla Milletvekili aday adayı, Yeminli Mali Müşavir Mehmet Kubilay Özcan, vergi affına yönelik açıklama yaptı. Mevcut iktidarın yaklaşık 2 yılda bir vergi affı çıkardığını söyleyen...

“VERGİ AFFI SORUNLARA ÇÖZÜM MÜ?”

CHP MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI ÖZCAN:

CHP Muğla Milletvekili aday adayı, Yeminli Mali Müşavir Mehmet Kubilay Özcan, vergi affına yönelik açıklama yaptı. Mevcut iktidarın yaklaşık 2 yılda bir vergi affı çıkardığını söyleyen Özcan, “Bu şekilde vergi affı çıkarmak vatandaşın derdine derman, sorunlarına çare değil” diyerek, “Vergi affı çözüm mü?” diye sordu.

SİNEM KARAKAYA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Milletvekili aday adayı, Yeminli Mali Müşavir Mehmet Kubilay Özcan, vergi affına yönelik açıklama yaparak, yanlış politikaların vatandaşın canını acıtır hale geldiğini ifade etti.

Mehmet Kubilay Özcan, açıklamasında şunları söyledi:

“AKP hükümeti iktidarda olduğu 20 yılda tam 12 kez, halk arasında vergi affı olarak adlandırılan kanun çıkardı. Yani ortalama 1,7 yılda bir vergi affı çıkarıldı. 7440 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” 12 Mart 2023 Tarihli ve 32130 Sayılı Resmî Gazete’de yayımlanmak suretiyle yürürlüğe girdi. Bu veriler ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar gerçeğini ve vatandaşlarımızın ne kadar zor durumda olduğunu ortaya koyuyor. Mevcut iktidar yaklaşık 2 yılda bir vergi affı çıkarıyor. Ancak bu şekilde vergi affı çıkarmak vatandaşın derdine derman, sorunlarına çare değil. Bu tür kanunlar hükümetin ekonomiyi iyi yönetemediğinin, kayıt dışılığı önleyemediğinin, adil bir gelir dağılımı yaratamadığının, gelirler üzerinden değil harcamalar üzerinden vergi alarak adaletsizliğe yol açtığının bir itiraf belgesidir.”

“HÜKÜMETİN YANLIŞ EKONOMİK UYGULAMALARI İNSANLARIN CANINI EN DERİN ŞEKİLDE ACITIR BOYUTA GELDİ”

Gerek işletmelerin gerekse vatandaşların zor durumlarına dikkat çeken Özcan şunları kaydetti:

“Ülkemizde geçim sıkıntısı artık kronik bir sorun ve giderek daha çok insanları çaresizliğe sevk ediyor. Hükümetin yanlış ekonomik uygulamaları, tarım politikaları artık insanların canını en derin şekilde acıtır boyuta geldi. Bu düzen asla kabul edilebilir değildir. Bir kere daha çıkarılan vergi affı ve borçların yapılandırması yine istenen, beklenen sonuçları vermeyecek. Çünkü vatandaşın, esnafın cebi delik, borç ödeyecek mecali kalmadı. Bu iktidar doğal afetlerde bile vatandaşına devlet baba olarak el verip derdine çözüm üreteceği yerde, Iban numarası verip para isteyebiliyor. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu deprem bölgesinde inşa edilecek konutlar için vatandaşlarımızdan 1 lira bile alınmayacağını açıkladı. Sosyal devlet anlayışı budur, samimiyet budur, vatandaşını düşünmek budur.”

“AFFI ANLAŞILIR VE KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL”

Özcan, “İktidarımızda ülkemizi adeta yeniden inşa edeceğiz. Tarımı, üretimi, katma değeri yüksek ürün ve hizmetleri önceliğimi olarak ele alacağız. Gençlerimizin işsizlik sorununu ortadan kaldıracağız. Meslek okullarını amacına uygun hale getirip yaygınlaştıracağız. Üniversitelerde kaliteli eğitim verilecek. İlim ve bilimi esas alarak okuyan, çalışan, üreten gençlerimiz aydınlık yarınlarımızın teminatı olacak. Bu vergi afları AK Parti iktidarı döneminde vazgeçilmez oldu ve olmaya da devam ediyor. Vergi afları politik, sosyal, ekonomik, mali gerekçelerle çıkarılıyor. Ancak gerekçe ne olursa olsun bu sıklıkta vergi affı anlaşılır ve kabul edilebilir değil. Bu af düzenlemesi de önceki aflarda olduğu gibi sorunlarımızı çözmeyecek.  Yapılan araştırmalar gösteriyor ki; vergi afları vergi gelirlerinde orta vadede hiçbir olumlu etki yapmıyor. Vergi aflarının vergi gelirlerine etkisinin yeterli olmadığı net bir şekilde görülüyor” dedi.

Bu haber toplam 1159 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.