Şanlıurfa'da ağır hasarlı 6 katlı bina çöktü

Şanlıurfa'da 6 katlı ve ağır hasarlı olduğu belirtilen bir bina yıkıldı, bölgeye ekipler sevk edildi. Enkazdan ses alındığı bilgisi üzerine arama kurtarma çalışması başlatıldı.Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana...

Şanlıurfa'da ağır hasarlı 6 katlı bina çöktü

Şanlıurfa'da 6 katlı ve ağır hasarlı olduğu belirtilen bir bina yıkıldı, bölgeye ekipler sevk edildi. Enkazdan ses alındığı bilgisi üzerine arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen kentte Haliliye ilçesindeki ağır hasarlı bir bina çöktü.

Bölgeye AFAD, itfaiye, UMKE, sağlık ekipleri ile güvenlik güçleri sevk edildi.

Bazı kişilerin yaralı çıkarıldığı enkazda arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

"Ağır hasarlı bina yıkıldı"

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan Atatürk Caddesi üzerinde ağır hasarlı binanın yıkıldığını aktararak, "Her ihtimale karşı enkaz altındaki arama kurtarma çalışmalarımıza hızla başlanmış olup tüm ekiplerimiz olay yerindedir" ifadelerini kullandı.

"Enkazdan ses alındı"

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, yıkılan binadan ses alındığını belirterek çalışmaların sürdüğünü vurguladı.

Beyazgül konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ağır hasarlı binaların yıkımına başlandı. Bunlar da yıkılacak binalar arasındaydı. Çevresindeki binalar da boşaltılmış durumda. Hasarlı binaların olduğu yerlere güvenlik bantları çekilmişti, geçişler güvenli şekilde yapılıyordu."

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ağır hasarlı olarak tespit edildiği için mühürlenen binada CHP İl Başkanlığı'nın da bulunduğu öğrenildi.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aydınlık: Bina zaten kapalıydı, o yüzden kimse yoktu

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, gazetecilere, depremden sonra binanın tamamen boşaltıldığını ve binada kimsenin olmadığını belirterek, "Bina ağır hasarlıydı ve etrafı çevrilmişti ama binada su kaçağı varmış, ekipler onu kontrole gelmiş galiba. Belediye personeli çıkmış, onlarda bir şey yok ama binadan sesler geliyor. Bu yüzden çalışmalar yapılıyor. İnşallah en kısa zamanda o kişiye ulaşılır." diye konuştu.

Aydınlık, binada parti üyesi kimsenin olup olmadığıyla ilgili bir soru üzerine "Bina zaten kapalıydı, o yüzden kimse yoktu. Kimler vardı bilmiyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 187 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.