MUĞLA’NIN TEK KADIN FUTBOL TAKIMI “EGE YILDIZLARI”

Muğla’nın Menteşe ilçesinde özellikle hokey branşında Türkiye çapında başarılara imza atan Ege Yıldızları Spor Kulübünün bu sezon 3. Lig Kadınlar Liginde mücadele edecek olan Kadın Futbol Takımı çalışmalarını sürdürüyor....

MUĞLA’NIN TEK KADIN FUTBOL TAKIMI “EGE YILDIZLARI”

Muğla’nın Menteşe ilçesinde özellikle hokey branşında Türkiye çapında başarılara imza atan Ege Yıldızları Spor Kulübünün bu sezon 3. Lig Kadınlar Liginde mücadele edecek olan Kadın Futbol Takımı çalışmalarını sürdürüyor. Antrenör Özden Çilek ve futbolcuları, önümüzdeki günlerde başlayacak olan lig öncesi Muğla iş dünyasından destek bekliyor. Heyecanlı olduklarını söyleyen Antrenör Çilek, “Muğlalılardan takımımıza maddi manevi destek bekliyoruz” dedi.

SİNEM KARAKAYA

TFF 3. Lig Kadın Futbol Liginde mücadele edecek olan Muğla’nın tek kadın futbol kulübü Ege Yıldızları sporcuları hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor.

Daha önce antrenör Serkan Şen yönetiminde hokey branşında sayısız ulusal başarıya imza atan Ege Yıldızları Spor Kulübünün 3. Lig kadın futbol takımı çalışmalarını antrenör Özden Çilek yönetiminde devam ettiriyor.

Muğla il genelinden çok sayıda kadın futbolcunun takımda yer aldığını belirten ve Muğla gibi güzide bir şehirden böyle bir takım çıktığı için çok mutlu olduğunu ifade eden antrenör Özden Çilek, Muğlalıların maddi ve manevi desteğini beklediklerini söyledi.

Mahalle arasında yapılan maçlara katılarak futbolu sevdiğini söyleyen Antrenör Çilek, Muğla’da kadın futbol antrenörlerinden biri olduğuna değinerek, “İzmir Ege Üniversitesi Beden Eğitim Öğretmenliği mezunuyum. 2 buçuk yıl kadar fitness antrenörlüğü yaptım. Sonra da spor uzmanı olarak Muğla’ya geldim. Ege Yıldızları Kadın Futbol Antrenörü olarak 4 yıldır görev yapıyorum.  Çocukluğumdan beri atletizim, basketbol ve futbolla uğraşıyorum. Ana branşım futbol. Lise döneminde başladım futbola. Mahalle arası maçlar yapıyorduk, daha sonra sevdiğimi fark ettim ve devam ettim. Yapabildiğimi görmek beni daha da motive etti” diye konuştu.

“GÜZEL BİR TECRÜBE OLACAK”

18 Mart’ta ligde ilk maça çıkacaklarını dile getiren Özden Çilek, “İlk olarak 5-6 çocukla başlamıştık. 2019’da Ege Yıldızları Kulübü olarak kadın futbolunu tescilledik. Sonra lisanslamaya başladım. Geçen sene U-15’de turnuvaya çıktık. Bu sene de ilk defa 3.lige katılıyoruz. Muğla’dan 3.ligde yarışacak tek kadın futbol kulübüyüz. Güzel bir tecrübe olacağını düşünüyorum. Hazırlıklarımıza devam ediyoruz” dedi.

“KADIN FUTBOLUNA YETERİNCE DESTEK YOK”

Futbolda kadınlara ön yargı ile yaklaşıldığına değinen Çilek, “Kadın futbol antrenörü olduğum için bir ön yargı vardı. Veliler geliyor, görüyor ve antrenmanları izleyince ön yargıları biraz kırılmaya başladı.  Kadın futboluna yeterince destek yok. Kadınlara hala ön yargıyla yaklaşıldığı için zor oluyor.  3.lige başvuru yapacağımız zaman bir sürü sorun yaşamıştım” dedi.

“DESTEK BEKLİYORUZ”

Muğlalılardan destek beklediğini söyleyen Çilek, “Ben bir antrenör olarak şunu söyleyebilirim, çocuklarımın farklı tişörtlerle antrenmana gelmeleri benim çok hoşuma gitmiyor. Tişört yaptırma konusunda sorun yaşıyorum. Tam takım olabileceğimiz bir destek istiyorum. Muğlalılardan bu konuda destek bekliyorum.  Araç desteği, eşofman desteği ve tişört desteği bekliyorum.  Futbol sevmeden yapılacak bir iş değil. Ben de çok sevdiğim için kendimi olabildiğince geliştirmeye çalışıyorum. Bu mesleği yapacak kişilere de bunu tavsiye ederim. Alt yapıya önem verilirse iki taraf için de olumlu olur” dedi.

Bu haber toplam 1490 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.