MUĞLA'DA Pİ GÜNÜ VE MATEMATİK ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

Pi sayısını(3,14) çağrıştırdığı için her yıl 14 Mart tarihinde kutlanan Pi Günü ve Matematik Şenliği bu yıl da Muğla'da etkinliklerle kutlandı. Muğla Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) koordinesinde düzenlenen şenlikte çeşitli...

MUĞLA'DA Pİ GÜNÜ VE MATEMATİK ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

Pi sayısını(3,14) çağrıştırdığı için her yıl 14 Mart tarihinde kutlanan Pi Günü ve Matematik Şenliği bu yıl da Muğla'da etkinliklerle kutlandı. Muğla Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) koordinesinde düzenlenen şenlikte çeşitli okullardan bine yakın öğrencinin katılımıyla eğlenceli matematik aktiviteleri gerçekleştirildi.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 16 matematik öğretmeni, ortaokul öğrencileri ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden 1 Akademisyen ve üniversite matematik bölümü öğrencilerinin görev alarak hazırladığı matematik şenliği 17 farklı istasyonda gerçekleştirildi.

Menteşe Öğretmenevi bahçesinde kurulan stantlarda öğrencileri için eğlenceli matematik etkinlikleri gerçekleştirildi. Matematiksel Kaplama, Pi Etkinliği, Da Vinci Köprüsü, Şifreleme, Gauss Tahtası, Tangram, ShutThe Box, Üç Boyutlu Cisimler, Üç Boyutlu Cisimlerin Farklı Yönlerden Görünümü, Origami, Tahmin Masası, Satranç, Pi monopoly, 9 taş, Quaterngon, Apartman Su doku, Go Oyunu istasyonları ziyaret eden öğrencilerin eğlenceli ve öğretici zaman geçirmelerini sağladı.

Düzenlenen etkinliğe Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgür Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü, İl ve İlçe Şube Müdürleri katılarak öğrencilerin matematik oyunlarına eşlik ettiler.

Bu haber toplam 292 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.