MUĞLA’DA 22 BİN 697 DEPREMZEDEYE PSİKO-SOSYAL DESTEK HİZMETİ VERİLDİ

Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından, Kahramanmaraş merkezli 10 il meydana gelen depremin ardından Muğla’ya getirilen 22 bin 697 bireye psikolojik ilk yardım, sosyal hizmet müdahalesi, temel ihtiyaçlarına yönelik...

MUĞLA’DA 22 BİN 697 DEPREMZEDEYE PSİKO-SOSYAL DESTEK HİZMETİ VERİLDİ

Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından, Kahramanmaraş merkezli 10 il meydana gelen depremin ardından Muğla’ya getirilen 22 bin 697 bireye psikolojik ilk yardım, sosyal hizmet müdahalesi, temel ihtiyaçlarına yönelik gerekli rehberlik ve danışmanlık hizmeti verildi.

SİNEM KARAKAYA

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde meydana gelen depremin ardından, depremzedeler Muğla’da misafir edilirken, psiko-sosyal destek hizmetleri devam ediyor.

Bu kapsamda, Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından, Kahramanmaraş merkezli 10 il meydana gelen depremin ardından Muğla’ya getirilen 22 bin 697 bireye psikolojik ilk yardım, sosyal hizmet müdahalesi, temel ihtiyaçlarına yönelik gerekli rehberlik ve danışmanlık hizmeti verildi.

Ayrıca, 276 ailenin Sosyal Ekonomik Destek (SED) başvurusu alınarak işlem başlatıldı.

Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından verilen bilgide şunlar söylendi:

“Deprem bölgesinden ilimize gelen depremzede vatandaşlarımıza yönelik il genelinde psiko-sosyal destek hizmetleri gerçekleştirilmektedir. Öğrenci yurtları, kamu misafirhaneleri, oteller ve kendi imkanlarıyla yakınlarının yanına yerleşen misafirlerimize yönelik yüz yüze görüşmeler gerçekleştirilmektedir. Yapılan ziyaretlerde destek çözüm ortakları ile psiko-sosyal destek kapsamında 22 bin 697 bireye psikolojik ilk yardım, sosyal hizmet müdahalesi, temel ihtiyaçlarına yönelik gerekli rehberlik ve danışmanlık hizmeti verilmiştir. 276 ailenin Sosyal Ekonomik Destek (SED) başvurusu alınarak işlem başlatılmıştır.”

Bu haber toplam 180 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.