MHP MUĞLA MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI, ÜNLÜ OYUNCU BALCI: "MUĞLA'YA HİZMET ETMEK İSTİYORUM"

ÜNLÜ OYUNCU BALCI, OYUNCULUKTAN SİYASETE GEÇİŞ ÖYKÜSÜNÜ GAZETEMİZE ANLATTI“SİYASET İÇİN OYUNCULUĞU BIRAKTIM” ***Sinema ve tiyatro sanatçısı, TRT ekranlarında yayınlandığı dönemlerde reyting rekorları kıran...

MHP MUĞLA MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI, ÜNLÜ OYUNCU BALCI: "MUĞLA'YA HİZMET ETMEK İSTİYORUM"

ÜNLÜ OYUNCU BALCI, OYUNCULUKTAN SİYASETE GEÇİŞ ÖYKÜSÜNÜ GAZETEMİZE ANLATTI

“SİYASET İÇİN OYUNCULUĞU BIRAKTIM”

 ***Sinema ve tiyatro sanatçısı, TRT ekranlarında yayınlandığı dönemlerde reyting rekorları kıran Seksenler dizisinde Yıldız karakteriyle sevilen, Reis filminde Emine Erdoğan'ı canlandıran, MHP Muğla Milletvekili aday adayı Seydikemerli Özlem Balcı, oyunculuktan siyasete olan yolculuğunu gazetemize anlattı.

***Milletvekili olmak için oyunculuğu bıraktığını söyleyen Balcı, “Yeniden çekilecek olan Kurtlar Vadisi’nden bana teklif geldi ama ben kabul etmedim. Kurtun kendisi olmaya karar verdim. Siyaset için oyunculuğu bıraktım” dedi.

SİNEM KARAKAYA

Türkiye’nin, TRT ekranlarında yayınlandığı dönemlerde reyting rekorları kıran Seksenler dizisinde Yıldız karakteriyle sevdiği Seydikemerli Özlem Balcı, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Muğla’dan milletvekili aday adayı oldu.

Reis filminde Emine Erdoğan'ı canlandıran, sinema ve tiyatro sanatçısı, aynı zamanda yapımcı olan Balcı, oyunculuğu bırakarak memleketi Muğla’ya hizmet etmek için siyasi bir yola çıktığını anlattı.

Ankara’da Siyaset Bilimi Uluslararası İlişkiler bölümü okurken, konservatuar sınavına girdiğini anlatan Balcı, hem bölümünü hem de konservatuar tahsilini tamamladığından bahsetti.

Balcı, şunları söyledi:

“Ben üniversitede Ankara’da Siyaset Bilimi Uluslararası İlişkiler bölümünü kazandım. Okulumu okurken son sınıfta konservatuar sınavına girdim. Ailemden habersiz İstanbul’a gittim. Müjdan Gezen Sanat Merkezi’nde konservatuarı kazanınca Ankara’daki okulumu bıraktım. Konservatuara geçtim ve bitirdim. Daha sonra Beşiktaş Kültür Merkezi’ne (BKM) geçtim. Daha sonra okulumu tekrar tamamlamak istedim ve Ankara’ya döndüm. Okulumuz Amerika’daki bir okulla eş değer bir eğitim imkanı sağladı ve Amerikan Ticaret Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi Uluslararası İlişkiler bölümünü bitirdim. 2018 yerel seçimlerinde Fethiye’de AK Parti’den belediye başkan aday adayıydım. Son gün aday adayı oldum ve tamamen siyasete bir adım atmak içindi. Siyasete bu şekilde başladım.”

“İNSANLARIMIZDA ‘OYUNCUDAN MİLLETVEKİLİ Mİ OLUR’ ALGISI VAR”

“Oyunculukta da siyasette de alaylı değil okulluyum” diyen Balcı,  “Siyasete girmeyi düşünüyordum ama kendimi hazır hissetmiyordum. Hiçbir zaman hazır olmadığım bir yola şimdiye kadar çıkmadım. Bu sene evet hazırım dedim ve milletvekilliği için adım attım. Geçmiş dönemde Fethiye’de ben de muhabirlik yaptım, Özlemce adında bir program çektim. Böyle olunca çok fazla kişiyle tanışıp, muhatap oluyorsunuz. İnsanın aklında acaba ben de yapabilir miyim diye soru işareti oluyor. Ee, bu işin okulunu okumuşum alaylı değilim. Konservatuar okudum, oyuncu oldum. İnsanlarımızda ‘oyuncudan milletvekili mi olur’ algısı var. Aslında oyunculuk da bir meslek. Oyunculukta da siyasette de alaylı değil okulluyum. Gerçek oyuncular aslında tiyatrocular. Bizim ülkemizde maalesef, güzelsen, uzun ve inceysen oyuncu olabilirsin. Gerçek mesleğimin oyuncu olduğunu kabul edemeyen insanlar var” diye konuştu.

“KURTUN KENDİSİ OLMAYA KARAR VERDİM”

Siyaset için oyunculuğu bıraktığını anlatan Özlem Balcı, “Şuanda milletvekili olmak istiyorum. Bunun için oyunculuğu bıraktım. Yeniden çekilecek olan Kurtlar Vadisi’nden bana teklif geldi ama ben kabul etmedim. Kurtun kendisi olmaya karar verdim. Siyaset için oyunculuğu bıraktım. Eğer oyunculuğu bırakmasaydım devam ederdim ve bu işe de girmezdim. Hayatta seçimlerimizin keskin ve kararlı olması gerekiyor. Ya siyah olacaksın ya da beyaz. Bana, ‘sen bir yandan oyunculuk yaparsın’ diyorlar. Hayır. Ben Muğla’ya hizmet etmek istiyorum” dedi.

“BENİM ÖNCELİĞİM KÖYLÜLER, KADINLARIMIZ, ÇOCUKLARIMIZ VE SOKAK HAYVANLARI”

Sokak hayvanları için önemli bir projesi olduğunu söyleyen Balcı, “Muğla için en hayırlısı, en faydalısı ne olacaksa onu planlıyorum. Benim önceliğim köylüler, çiftçiler, kadınlarımız, çocuklarımız, sevgi evleri ve özellikle sokak hayvanları. Sokak hayvanlarına çözüm bulabileceğim bir projem var. Ankara’ya götürdüm, bekletiyorum. Bunu yapabilmek için de belli bir yerde olmak gerekiyor” dedi.

“O DAMAR ÇOCUKLUĞUMDAN BERİ VAR”

“Neden Milliyetçi Hareket Partisi?” sorusunu yanıtlayan Balcı, şunları söyledi:

“Bu soru bana hep soruldu. Eski röportajlarımda da söylemiştim. Ben hep MHP’liyim sözünü kullanmışımdır. Zaten Fethiyeliysen, Beşkazalıysan o ülkücülük kanında vardır. Çocukluğumdan beri o damar bende var. Ben de destek olmak istiyorum. Bu şekilde daha iyi destek olabileceğimi düşündüm. AK Parti’de İstanbul’dan aday olabilirdim çok rahat bir şekilde. Ben Muğla için bir şeyler yapmak istiyorum. Ben Milliyetçi Hareket Partisi’nde olmak istiyorum. Partinin çok kalıplaşmış, çok sevdiğim bir yapısı var. Öncelikle Genel Başkanımız kadınlara çok değer veriyor. Kadınların el üstünde tutulduğu bir parti. Hatta Genel Başkanımız, kadınına kötü davranan erkeği genel merkeze sokmuyor. Karısı döven adam MHP’de olamaz diyor. Ben bundan çok etkilendim. Ben kadınlara çok güveniyorum. İstedikten sonra her şeyi başarırız. Kadın siyasette de var olmalı” dedi.

“YANIMDA OLAN İNSANI İHYA ETMEKTİR BENİM TEK AMACIM”

Muğla’ya hizmet etmek istediğini söyleyen Balcı, “Muğla’da benim gördüğüm kadarıyla işsizlik çok fazla. Neden insanlarımız işsiz gezsin ki. Oyunculuk döneminde ben de çok işsiz kaldım. Hatta geçen gün yapımcı bir arkadaşım aradı. İşsiz kaldığım dönemde bana el uzatan bir yapımcımızdı. Bana ‘aday ol, arabama atlayıp geliyorum’ dedi. Bu beni çok mutlu etti. İnsanlara hep yardım edebilmek için uğraşacağımı düşünüyorum. Mutsuz insanlar beni de mutsuz eder. Yanımda olan insanı ihya etmektir benim tek amacım” dedi.

Son olarak Balcı, “Milletvekili olamazsanız oyunculuğa geri döner misiniz? sorusuna, “Ben aksini hiç düşünmedim” cevabını verdi.

Bu haber toplam 1797 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.