KURAN KURSU ÖĞRENCİLERİNDEN DEPREMZEDE KARDEŞLERİNE ANLAMLI DESTEK

MUSAFA AKTAŞYatağan İlçe Müftülüğü Tek Mehmet Akif Ersoy 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda eğitim gören minik öğrenciler, örnek bir davranış sergileyerek kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını depremden etkilenen kardeşlerine...

KURAN KURSU ÖĞRENCİLERİNDEN DEPREMZEDE KARDEŞLERİNE ANLAMLI DESTEK

MUSAFA AKTAŞ

Yatağan İlçe Müftülüğü Tek Mehmet Akif Ersoy 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda eğitim gören minik öğrenciler, örnek bir davranış sergileyerek kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını depremden etkilenen kardeşlerine oyuncak alınarak ulaştırması için Yatağan İlçe Müftülüğü’ne teslim etti.

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremler sonrası yaralar sarılmaya devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremlere ilişkin bölgeye yardımlarını sürdürüyor.

Bu kapsamda "Türkiye İçin İyilik Vakti" sloganıyla başlatılan yardım seferberliğine toplumun tüm kesimlerinden destek yağıyor.

Yatağan İlçe Müftülüğü Tek Mehmet Akif Ersoy 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda eğitim gören minik öğrenciler de, örnek bir davranış sergileyerek kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını depremden etkilenen kardeşlerine oyuncak alınarak ulaştırması için İlçe Müftülüğü ve aynı zamanda Türkiye Diyanet Vakfı Yatağan Şube Başkanı olan Durmuş Ali Çetmi'ye teslim ederek kampanyaya destek oldular.

Minik öğrenciler, "Kumbaralarımızda bir yıldır ailemizden aldığımız harçlıkları kendimize oyuncak almak için biriktirmiştik. Deprem bölgesini görünce hemen bu parayı oradaki arkadaşlarımıza göndermek ve acılarını paylaşarak onları bir nebze de olsa mutlu etmek istedik. Onların bu günlerde buna daha çok ihtiyaçları var diye düşündük. Hocalarımız bize yardımlaşmanın, iyilik yapmanın ve en sevdiğimiz şeylerden vermemiz gerektiğinin önemini anlatmıştı." diyerek İlçe Müftümüz Durmuş Ali Çetmi'ye kumbaralarını teslim ettiler.

“Türkiye İçin İyilik Vakti” sloganıyla başlatılan yardım seferberliğine ilçesindeki miniklerin de katılmasını memnuniyetle karşılayan İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çetmi, “Müftülüğümüzün düzenlediği 4-6 yaş Kur’an Kursu’nda eğitim gören çocuklarımızın biriktirdikleri harçlıklarını deprem bölgesine gönderilmek üzere bize teslim etmeleri, çok güzel ve bizleri de oldukça duygulandıran bir davranış. Rabbimiz Kuranı Kerimde 'Allah yolunda sevdiğiniz şeylerden harcamadıkça iyiliğe asla eremezsiniz. Ne harcarsanız Allah onu hakkıyla bilir' buyuruyor. Öğrencilerimiz de en sevdiği harçlıklarını oyuncak alınması için depremzede kardeşlerine bağışlamakla Rabbimizin bu emrine mazhar oluyorlar inşallah. Ben, İlçe Müftüsü olarak, göstermiş oldukları bu hassasiyetten dolayı, minik öğrencilerimize, onları yetiştiren aileleri ve öğretmenlerine teşekkür ediyor ve hepsini kutluyorum” dedi.

Tek Mehmet Akif Ersoy 4-6 Yaş Kur’an Kursu Yöneticisi Gülcan Uysal da, "Sevgide, kaygıda, önlem ve önleyici tedbirlerle birleşme zamanındayız. Bizler de bu düşüncelerle hem depremzedelere destek olmak hem de öğrencilerimize kardeşlik, paylaşmak ve yardımlaşma bilincini aşılamak istedik."diye konuştu.

Daha sonra öğrencilerin bağışladıkları kumbaralarındaki paralarla alınan oyuncaklar deprem bölgesindeki çocuklara gönderildi.

Bu haber toplam 329 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.