İL BAŞKANI ŞİMŞEK: “BİNALARA RİSK KONTROLÜ YAPILMA ZORUNLULUĞU GETİRİLSİN”

Memleket Partisi Muğla İl Başkanı İbrahim Şimşek, deprem sürecine ilişkin değerlendirme yaparak, binalara periyodik sürelerde risk kontrolü yapılma zorunluluğu getirilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Şimşek, “Kızılay ve...

İL BAŞKANI ŞİMŞEK:  “BİNALARA RİSK KONTROLÜ YAPILMA ZORUNLULUĞU GETİRİLSİN”

Memleket Partisi Muğla İl Başkanı İbrahim Şimşek, deprem sürecine ilişkin değerlendirme yaparak, binalara periyodik sürelerde risk kontrolü yapılma zorunluluğu getirilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Şimşek, “Kızılay ve Afad gibi devlete bağlı yardım kuruluşları hangi amaçla kurulmuş olursa olsun, vakıflarla ilişkilerini sonlandırıp liyakatli kadrolarla halkın güvenini kazanmış siyaset üstü kurumlar olma kimliğini tekrar kazanmalıdır” dedi.

SİNEM KARAKAYA

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde meydana gelen depremin ardından, Memleket Partisi Muğla İl Başkanı İbrahim Şimşek sürece ilişkin değerlendirme yaptı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin  "Ülkemizin en büyük beka meselesi depremdir” demesine dikkat çeken İl Başkanı İbrahim Şimşek, araç muayenesi ve asansörlerin bakımında olduğu gibi binalara da periyodik sürelerde risk kontrolü yapılma zorunluluğu getirilmesi gerektiğini söyledi

İl Başkanı Şimşek, açıklamasında şunları söyledi:

“Ülkemizin bir bölümünde on binlerce canımızı kaybetmemize sebep olan büyük bir afetle hepimiz yüzleşmekteyiz. Sorumluların umursamazlık liyakatsızlık ve hazırlıksızlığına bağlı bir türlü tesis edilemeyen organizasyon dağınıklığı yaralarımızı ulusça sarma gayretlerimizi etkisiz ve yetersiz duruma düşürerek acılarımızı katlayarak arttırmaktadır. Felaketin üzerinden gün değil hafta geçmesine rağmen topyekün ülke olarak seferberlik ruhuyla sağladığımız imkanlardan ihtiyaç sahiplerinin yararlandırılması halen bir sistem içerisinde organize edilememiştir.”

“Oysa beklerdik ki Valilikler ve Kaymakamlıklar, Büyükşehir Belediyeleri, diğer il ve ilçe belediyeleri bir araya gelerek olası bir afete karşı hazırlıklarını ortaya koyup STK, Meslek Odaları ve duyarlı halkımızın desteklerini de dahil ederek ülke genelindeki kurtarma,yardım,barınma,gıda,sağlık ve lojistik konularında verilen destekleri iki başlılık yaratılmadan ilgili kurumların koordinasyonunda daha etkin ve verimli kullanılması sağlanabilirdi fakat maalesef ki başarılı olunamadı.  Merkezi hükümet ve muhalefet,bağlı yerel yönetimleri ile birlikte siyasi istikballerini her şeyin önünde tutarak bir türlü vazgeçemedikleri kısır  çekişmelerini bu afet sürecine de bulaştırmışlardır. En başında planlı olarak başlattıkları seviyesiz siyasi reklam ve ön alma kurnazlıklarına enkaz altında kalan vatandaşımızın canlı yada ölü çıkarma çalışmaları devam ederken ne yazık ki seçim tarihi kavgasıyla devam etmektedirler.”

“GENEL BAŞKANIMIZ YILLARDIR BAS BAS BAĞIRIYOR”

“Memleket Partisi Genel Başkanımız Sn. Muharrem İnce "Ülkemizin en büyük beka meselesi depremdir." diye yıllardır bas bas bağırdığı gibi afet bölgesine de ilk günden inerek yalnızlık ve çaresizlik içindeki halkın çığlığı olmuş birinci gün “Burada asker yok, polis yok, çorba yok, battaniye yok. Hiçbir şey yok burada!” ikinci gün ise “Meclis kapalı, yollar kapalı, sular kapalı, elektrik ve doğal gaz kapalı ama borsa açık. Kimi soyuyorsunuz!” haykırışı ile bölgedeki vehameti tüm ülkeye ilan ederek yetkili yetkisiz herkesi daha fazla insiyatif ve sorumluluk almaya yönlendirmiştir. Yıllardır ülkemizi ekonomik ve uzun vadede sosyal olarak da tehdit eden sığınmacıların gönderilmesi gerektiği bu süreçte bir kez daha tespit ve tescil edilmiştir.”

“RİSK KONTROLÜ YAPILMA ZORUNLULUĞU GETİRİLSİN”

“Araçların fenni muayeneleri bir ve iki yıllık periyotlarda, binalarda kullanılan asansör sistemi yıllık olarak kontrol şartıyla kullanılabiliyorsa binalara periyodik sürelerde risk kontrolü yapılma zorunluluğu elbette getirilebilir. Kızılay ,Afad gibi devlete bağlı yardım kuruluşları hangi amaçla kurulmuş olursa olsun vakıflarla İlişkilerini sonlandırıp liyakatli kadrolarla halkın güvenini kazanmış siyaset üstü kurumlar olma kimliğini tekrar kazanmalıdırlar.”

“SEÇİM KAVGASI YERİNE İMAR KONUSUNDA KÖKLÜ DEĞİŞİKLİKLER YAPILMALI”

“TBMM ilk oturumunda seçim tarihi kavgası yapmak yerine yürürlükteki imar kanununda köklü değişiklikler yaparak zemin etütleri,bina yüksekliği ve kontrol mekanizmaları konusunda önlem alıcı ciddi yasal düzenlemeleri yapması gerekmektedir. Belediye Meclisleri bölgelerinin risk durumunu göz önünde bulundurarak  imar konusunda yeni önlemler almalıdırlar.  Ayrıca yerleşim birimlerindeki afet toplanma alanlarını kaydi olarak planda gösterip yerine bir levha dikmeyle yetinmeyip, bu alanlara yeterli alt yapının oluşturulup geçici barınma ihtiyacı ile ilgili (çadır konteyner yeme içme ısınma ve temizlik vb.) sistemli şekilde hizmet verebilecekleri bir hazırlık içinde olmalıdırlar.”

“ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ SORUMLU KURUMLARIN SUNUYORUZ”

Geleceğe dair endişeli olduklarını dile getiren İl Başkanı Şimşek, “Devleti yönetenler, popülist oy hedefli programları ve çılgın projeleriyle (kanal İstanbul ve değiṣik kesimlere açılım vaatleri ile) seçimde vatandaşın oyunu garantiye alma planları yerine, vatandaşın canını ve malını güvence altına alma yolunda program ve projelere ivedilikle yönelmelidir. Bir yıl içerisinde inşaatların bitmiş olacağı iddiası, enkaz kaldırma, yer tespiti, projelendirme, kamu ihale süreci ve imalat süresi göz önüne alınırsa en çok ihtiyacımız olan bir dönemde şeffaflığa gölge düşürerek şaibeye davetiye çıkaracağı görülmektedir. Diyanet işlerinden depremzede evlatlık açıklaması çıkışı, Karabük Ünv. Mimarlık Fakültesine bir İlahiyatçının atanması geleceğimize dair endişelerimizi kat be kat arttırmaktadır. Tespit edebildiğimiz sorunları ve çözüm önerilerini sorumlu kurumların dikkatine kamuoyunun takdirine sunar, ülkemizde ve dünyada böylesi felaketlerin bir daha yaşanmaması dileğimizle kaybettiğimiz canlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, yakınlarına ve ülkemize baş sağlığı ve sabırlar dileriz” diye konuştu.

Bu haber toplam 207 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.