Eski Muğla Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’ye hapis cezası

Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hüdayi Baş’ın ölümüne ilişkin açılan davada yeni bir gelişme yaşandı. Eski İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre hakkında 5 ay hapis cezası veren mahkeme, hükmün açıklanmasının...

Eski Muğla Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’ye hapis cezası

Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hüdayi Baş’ın ölümüne ilişkin açılan davada yeni bir gelişme yaşandı. Eski İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre hakkında 5 ay hapis cezası veren mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hüdayi Baş, 8 Eylül 2020’de geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirmişti. Baş’ın kalp krizi geçirmesinin arkasında, dönemin İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre tarafından  ‘mobbing uygulayarak ölümüne sebebiyet verdiği’ iddia edilmişti ve Töre hakkında “taksirle ölüme sebebiyet vermek” gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.

2021’de görevden alınan Töre, daha sonra Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü olarak atandı. Ancak Töre ve Töre ile birlikte Baş’a baskı uyguladığı belirtilen dönemin Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü Soner Kaya ve Menteşe İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammer Cihan hakkında da “görevi kötüye kullanmak” suçundan dava açılmıştı.

Töre hakkında 5 ay hapis cezası veren mahkeme, hükmün açıklanmasının da geri bırakılmasına karar verdi.

TÖRE, 5 AY DENETİME TABİ TUTULACAK

Muğla 4’ncü Asliye Mahkemesi, Töre hakkında sabit olan görevi kötüye kullanmak suçundan 6 ay hapisle cezalandırılmasına, sanığın kişiliği, cezanın yeterli uyarıcı etkisi dikkate alınarak cezasından takdiren 1/6 oranında indirim yapılarak 5 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Töre’nin sabıkasız oluşu ve yeniden suç işlemeyeceği yönünde olumlu kanaat getiren mahkeme, ‘Sanığın hakkındaki  ‘hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına’ karar verdi. Töre 5 ay denetim süresine tabi tutulacak. Bu süre içerisinde yeni bir suç işlediği takdirde hakkındaki açıklanması geri bırakılan hüküm açıklanacak. Mahkeme aynı zamanda Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü Soner Kaya ve Menteşe İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammer Cihan için de beraat kararı verdi.

Kaynak: Eski Milli Eğitim Müdürü Töre’ye hapis cezası

Bu haber toplam 1420 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.