DEPREMZEDELERİN SAĞLIK KONTROLLERİ YAPILIYOR

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Muğla’da misafir edilen depremzede vatandaşların sağlık ihtiyaçları İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından gideriliyor.Muğla Valiliği koordinasyonunda Gençlik Spor Bakanlığı...

DEPREMZEDELERİN SAĞLIK KONTROLLERİ YAPILIYOR

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Muğla’da misafir edilen depremzede vatandaşların sağlık ihtiyaçları İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından gideriliyor.

Muğla Valiliği koordinasyonunda Gençlik Spor Bakanlığı bünyesindeki yurtlara, kamu misafirhanelerine, otellere ve kendi akraba/yakınlarının evlerine yerleştirilerek, Muğla’da misafir edilen depremzede vatandaşların Muğla’ya gelmeye başladıkları ilk andan itibaren karşılama kayıt noktalarında sağlık yönünden ilk değerlendirmeleri yapıldı. Gerekli görülen durumlarda sağlık kuruluşlarına sevk edilerek tedavilerine başlandı.

Muğla Valiliği’nce yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

“Barınma alanlarında ilçelerimizdeki sağlık personelleri ve 112 ekipleri ile 7 Gün 24 saat sağlık hizmeti veren 5 revir kurulmuştur. Vatandaşlarımızın ilk muayeneleri bu revirlerde yapılmakta, gerekli durumlarda nakil aracı ayarlanarak ilgili hastanelerimizde poliklinik muayeneleri sağlanmakta, kronik hastalıkları olan depremzedelerin reçeteleri düzenlenmekte, düzenlen reçeteler Muğla Eczacı Odası Temsilcisine gönderilerek ilaçların/medikal malzemelerin revirlere getirtilmesi ve eczacı odasının görevlendirdiği gönüllü eczacılar tarafından hastalara ulaştırılması sağlanmaktadır. Ayrıca akraba ve yakınlarının evlerinde kalan depremzede vatandaşlarımıza mobil sağlık ekipleri tarafından hizmet verilmektedir.

Deprem bölgesinden ilimize gelen depremzedelerden 3700’ü barınma alanlarındaki revirlerde sağlık taramasından geçirilerek muayene edilmiş, 11.384 afetzede ile mobil sağlık hizmeti ekipleri bire bir görüşme sağlamıştır. Bununla birlikte, ilimiz hastanelerine başvuran depremzede vatandaşlarımızın her türlü sağlık ihtiyaçlarının karşılanması ve mağduriyete sebebiyet verilmemesi amacıyla gerekli önlemler de yapılmıştır.

Buna göre; Poliklinik giriş alanlarında bulunan karşılama yönlendirme birimlerine yakın konumda Depremzede Başvuru ve Danışma Birimi oluşturularak, bu birimlerce depremzede vatandaşlarımızın tıbbi ihtiyacına göre MHRS randevu şartı aranmaksızın uygun polikliniklerde muayene olmaları sağlanmaktadır.  Gerekli olduğu durumlarda ruh sağlığı ve hastalıkları polikliniği ve psikodestek alanlarına yönlendirilmesi, ayrıca öncesinde Diyaliz, Kemoterapi, Fizik Tedavi, ÜYTE, riskli gebelik vb. alanlarda tedavisi devam eden depremzedelerin tedavilerinin devam etmesine yönelik gerekli koordinasyon sağlanmıştır.

Kamu hastanelerimizin acil servis ve polikliniklerine bugüne kadar 5106 hasta başvurmuş, bu hastalardan 71’i servislere yatırılmış ve 65’inin tedavisi tamamlanarak taburcu edilmiştir.

Hastane acil servislerine başvuran depremzede vatandaşlarımıza ve onların ailelerine uygun zamanda gerekli psikososyal desteğin verilmesi amacıyla Krize Müdahale Birimi çalışmaları aktif hale getirilmiştir.

Hastanelerimizde yatarak tedavi almakta olan depremzede hastalarımızın maddi manevi tüm ihtiyaçlarından bilgi sahibi olmak ve yerinde çözümleyebilmek adına bir ekip belirlenerek hastaların ziyaret edilmesi ve ihtiyaçlarının ( ilaç, tıbbi cihaz-malzeme, giyim vb.) giderilmesi sağlanmaktadır” denildi.

Bu haber toplam 154 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.